İki ayda bin konut satarım

Güncelleme Tarihi:

İki ayda bin konut satarım
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2009 00:54

Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Bahçelievler'de 1500 konutluk yeni bir projeye başlayacaklarını ve iki ay içerisinde bu konutların bin tanesini satacaklarını iddia etti.

Haberin Devamı

Ağaoğlu, Uludağ'daki Ağaoğlu My Resort'da düzenlediği basınla sohbet toplantısında iddialı açıklamalar yaptı. Yaşanan kriz ortamına rağmen doğru projelerin doğru fiyatla her zaman alıcısını bulduğunu anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Biz önümüzdeki günlerde İstanbul Bahçelievler'de 1500 konutluk büyük bir projeye başlıyoruz. Ben isteyen herkesle iddiaya girerim ki iki ay içerisinde bu dairelerden bin tanesini satmış olacağım."

ŞİMDİDEN KUYRUK VAR

Yeni projenin de öncekiler gibi 'My' temalı olacağını ve My Garden House adıyla satışa çıkacağını belirten Ağaoğlu, fiyatlar üzerinde çalıştıklarını ancak henüz netleştirmediklerini belirtti. Ağaoğlu, nasıl bu kadar iddialı olabildiğini de şu sözlerle açıkladı:

"

Eren GÃœLER YAZIYOR

Orası çok daha özel bir bölge. Çevrede bizim yapacağımız tipte nitelikli konut alanları yok. Daha şimdiden almak için kuyruğa girenler olduğunu biliyorum."

Haberin Devamı

6 BÄ°N KONUT YAPACAÄžIZ

Krize rağmen yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Ağaoğlu, bu sene içerisinde toplam 6 bin konutluk beş yeni konut projesine başlayacaklarını belirtti.

Ağaoğlu, "Şu dönemde üreten kazanır. Biz böyle dönemlerde özellikle arazi yatırımlarını fırsat olarak görürüz. En son Doğu Ataşehir'de 35 milyon TL'ye bir arazi aldık. Krizlerin hiçbiri kalıcı değil. Bu da geçecek. Hatta doğru tredbirler alınırsa lehimize çevirme şansımız bile var" diye konuştu.

MARKA PROJELERDE KONUT FİYATLARI DÜŞMEZ

Ağaoğlu, konut fiyatları ile ilgili olarak da şunları anlattı:

"Şu anda talepte bir değişme yok ama erteleme var. Fakat siz doğru yerdeki doğru projeye doğru finansman olanakları sağlarsanız insanlar alır.  Şu anda ortalama metrekare fiyatları 1500 dolara kadar indi ve bunlar maliyet fiyatları. Marka projelerde fiyat düşüşleri artık olmaz."

SATIŞLAR YÜZDE 40 DÜŞTÜ

Sektörün genelinde bir durgunluk yaşandığını ve 2008’in son çeyreğinde konut satışlarında yüzde 40’a varan bir düşüş olduğunu belirten Ağaoğlu, "biz kendi bütçemizi yaparken de 2009’da yüzde 40 civarında bir düşüşün meydana geleceğini dikkate aldık" dedi.

Haberin Devamı

İTİRAF EDİYORUM, SUÇLUYUM

Konuşmasında Uludağ için ayrı bir paragraf açan Ağaoğlu, çok ciddi turizm problemleri olduğunun altını çizdi. Ağaoğlu, "Uludağ 70'lerdeki haliyle kaldı. Devlet planlama yapmakta gecikti. Buradaki otellerin çoğu kaçak, imar planı yok. Burası resmen sahipsiz bir yer haline geldi.

Ben otelimi 11 milyon TL'ye yeniledim ama kaçak yaptım. Üzülerek söylüyorum. Normalde yenilememe müsaade etmiyorlardı. Hatta bu yüzde geçen sezon oteli açmamayı bile düşünmüştük. Ben şu anda açıkça suçluyum."

Uludağ için parçalı değil komple bir çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Ağaoğlu, burasının 12 ay yaşayan bir yer haline dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

10 SENEDE 10 KURUÅž KAZANMADIM

/images/100/0x0/55ea46f7f018fbb8f8758caf
Oteli 1988 yılında aldığını ve 1995 yılına kadar kiraya verdiğini belirten Ağaoğlu, "bir tek o dönemde para kazandım. 10 senede 10 kuruş para kazanamadım. Aksine devamlı cebimden gidiyor. Buradaki yatırımcıların para kazanması lazım ki yeni yatırımlar yapılsın" dedi.

TURÄ°ZME 1 MÄ°LYAR DOLARLIK YATIRIM

Turizmden Uludağ özelinde para kazanamamasına karşın diğer taraflarda önemli fırsatlar olduğunu söyleyen Ağaoğlu, önümüzdeki 3-4 sene içerisinde 1 milyar dolarlık turizm yatırımı yapacağı bilgisini verdi. Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye'de turizmin önü çok açık. Biz şu anda 3 otel işletiyoruz ve İstanbul'a 5 otel daha yapacağız. Seyrantepe, Ataşehir, Küçük Çamlıca, Ümraniye ve Anadolu Hisarı'nda. Ayrıca Bodrum'a dev bir turizm şehri kuracağız. Oraya da 5 otel inşa edeceğiz."

Haberin Devamı

Otelleri kendi markaları ile iÅŸleteceklerini belirten AÄŸaoÄŸlu, "ama bize sinerji katabilecek yabancı bir ortaÄŸa da kapımız açık" dedi. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!