İhracata yapıştı!

Güncelleme Tarihi:

İhracata yapıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 22:42

1987 yılında Adil Pelister tarafından mobilya sektörüne tutkal ve yapıştırıcı ürünler üretmek amacıyla İstanbul’da kurulan Beta Kimya, 150 milyon liralık cironun yüzde 70’ini ihracattan elde ediyor. Şirket bugün İstanbul’daki 4 üretim tesisinden 42 ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

BETA Kimya, 31 yıl önce mobilya sektörüne yönelik tutkal ve yapıştırıcı ürünler üretmek amacıyla Adil Pelister tarafından kuruldu. 9 yıl sonra Aydın Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir üretim tesisi faaliyete alındı ve 25 farklı üründen oluşan geniş bir ürün yelpazesine ulaşıldı. 2007 yılında İstanbul Tuzla’da ileri teknoloji yatırımıyla yeni bir fabrika daha hayata geçirildi. Mobilya sektörüne yönelik üretime, inşaat da eklendi. Üretim kapasitesindeki artışa paralel Ar-Ge laboratuvarı kuruldu. Bu yatırımdan üç yıl sonra ise Tuzla’da ikinci fabrika üretime başladı. Bu yatırımı 2013 ve 2016’da açılan iki fabrika daha izledi. Beta Kimya, 2018 yılı itibarıyla iki önemli marka ile 100’e yakın ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük yapıştırıcı ve tutkal üreticileri arasına girdi. Şirketin 150 milyon lirayı aşan cirosuyla 42 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Beta Kimya A.Ş. Genel Müdürü Cihat Sayacı, şirketin büyümesini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

YURTDIŞI HEDEFLERİ
“2018 yılında agresif bir büyümeyle birlikte ciromuzu 200 milyon TL’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bir süredir yatırımını planladığımız ve üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdığımız; Türkiye ve Ortadoğu’nun en büyük yapıştırıcı ve tutkal tesisini GEBKİM’de hayata geçirecek olmanın heyecanı yaşıyoruz. 2019’da tamamlanmasını hedeflediğimiz, GEBKİM’de faaliyete geçecek bu mega üretim tesisinin fizibilite ve proje çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tamamen Endüstri 4.0 ile entegre edilmiş modern bir üretim tesisini sektörümüze kazandırmayı hedefliyoruz. Bu dev yatırımla birlikte Beta Kimya A.Ş’yi geleceğe taşıyacak büyük bir adımı atmış olacağız. Bu sayede üretim kapasitemizi artırarak, önümüzdeki dönemde yeni hedef pazarlara açılacağız. Bu vizyon çerçevesinde yurtdışında da yeni üretim tesisleri açmayı düşünüyoruz.

250 KİŞİLİK İSTİHDAM
Komşu ülkeler başta olmak üzere Avrupa, Asya, Ortadoğu ülkelerini kapsayan 42 ülkeye ihracatımız bulunuyor. Balkan ülkeleri, Azerbaycan, Ermenistan, Rusya ve Irak gibi ülkelere önemli boyutta ihracat gerçekleştiriyoruz. Toplam ciromuzun yüzde 70’ini ihracattan elde ediyoruz. 2011 yılından itibaren üst üste 6 yıl ‘yapıştırıcılar’ kategorisinde Türkiye İhracat Birincisi olma başarısını yakaladık. Turqaulity projemiz ile bunu daha ileri noktalara taşımanın azmi ve çalışması içerisindeyiz.”

Haberin Devamı

2.7 MİLYAR TL’LİK SEKTÖR
500’den fazla yerli ve yabancı firmayı barındıran yapı kimyasalları sektöründe büyük bir rekabet bulunduğunu anlatan Cihat Sayacı, şöyle konuştu: “Bu noktada, Ar-Ge ve inovasyonla birlikte modern teknolojiyi tüm iş süreçlerine katarak fark yaratmayı başaran firmalar rekabette bir adım öne geçiyor. Dünyanın önde gelen yapı kimyasalları firmaları ülkemizde yaptıkları önemli yatırımlarla hızlı bir gelişim gösteriyorlar. Ayrıca sektörde çok sayıda yabancı firmanın distribütörü de yer alıyor. Sektörün 2015 yılında pazar büyüklüğü 2.7 milyar TL civarındaydı. Türkiye yapı kimyasalları sektörünün dünya ile kıyaslandığında en az 2-3 kat daha büyüme potansiyeli olduğunu öngörüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!