İhlas Sigorta 3'üncü yılını kutluyor

Güncelleme Tarihi:

İhlas Sigorta 3üncü yılını kutluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

İhlas Sigorta 3'üncü kuruluş yılını çeşitli faaliyetlerle kutluyor. Faaliyetler görsel ve basılı medya mensuplarının da katıldığı bowling turnuvalarıyla başladı. 1 Nisan 1998 tarihinde yapılan Hilton Oteli'ndeki kuruluş yemeğine İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Enver Ören, İhlas Holding ve İhlas Sigorta üst düzey yöneticileri ile sigorta sektöründe faaliyet gösteren genel müdürler katıldı.

Oyak Sigorta'dan tam güvence hizmeti

Günümüzde yaşanan trafik karmaşasının getirdiği trafik kazaları ve sıkça rastlanan hırsızlık olayları karşısında aracınızı ve kendinizi güvence altını almak artık zorunlu bir ihtiyaç. Bu nedenle Oyak Sigorta geniş teminat kapsamları olan ‘‘Oyak Kapsamlı Kasko’’ sigorta paketini hizmete soktu. Oyak Sigorta, Kapsamlı Kasko ile çarpmadan çalınmaya, yanmadan ölüm/sürekli sakatlığa kadar geniş teminatlarla güvence veriyor.

Aksigorta'nın prim artışı yüzde 14

Sabancı Grubu şirketlerinden Aksigorta, 1997 yılında 21 trilyon 619 milyar lira toplam prim elde ederek prim gelirlerinde 1996 yılına göre yüzde 143'lük bir artış sağladı. Sabancı Grubu'nun İMKB'deki şirketleri arasında yer alan Aksigorta, 1997 yılında net karını yüzde 242 artırdı. Bu arada, Aksigorta, 1997'de özkaynaklarını 6 trilyon 122 milyar liradan 9 trilyon 61 milyara çıkararak bu alanda da başarı elde etti.

İsviçre Sigorta'dan B tipi yatırım fonu

İsviçre Sigorta'nın finans piyasaları ile tanışması olarak adlandırılan İsviçre Sigorta B tipi fonu ihraç edildi. Yönetimini Ata Menkul Değerler A.Ş.'nin yaptığı fon, sabit getirili menkullerden oluşuyor. Fonun pay başına değeri gazetelerin finans-borsa köşelerinde yer alıyor.

Şark Ankara'da yeni binasında

Şark Ankara Bölge Müdürlüğü yeni binası Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç tarafından açıldı. Açılış töreninde Şark Yönetim Kurulu, Koç Holding Yöneticileri, Koç Ailesi, Şark'ın Ankara Bölge Acenteleri yer aldı. Şark Ankara Bölge Müdürlüğü, Tunus Cad. 42/2 Kavaklıdere’deki yeni yerinde sigortalıları ve müşterilerine poliçe üretimi, hasar ve tahsilat hizmeti sunmaya devam ediyor.

Antalya Havalimanı Bayındır güvencesinde

Bayındır Holding tarafından yap-işlet-devret sistemine uygun olarak 11 yıllığına işletmesi alınan ve Bayındır İnşaat tarafından taahhüt edilen süreden 4 ay önce bitirilen Bayındır Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Bayındır Sigorta tarafından tüm risklere karşı sigortalandı.

Sigorta'dan perakende sektörüne transfer

Sigortacı Sedat Haşhaş, Türkpetrol Grubu'nun bünyesinde yer alan Marks&Spencer ve Spectrum Office Superstore zincirlerinin sahibi PMD'de (Perakende Mağazacılık ve Dağıtım A.Ş.) strateji ve yeni girişimlerinin oluşumundan sorumlu olarak göreve başladı. Sedat Haşhaş Türkpetrol Grubu'na ait sigorta şirketlerinde 1991 yılından bu yana Genel Müdürlük görevlerinde bulunuyordu.

Güneş Hayat'ın web sayfası ilgi görüyor

Güneş Hayat, Kasım 1997 tarihinde Internette açtığı sayfalarını geliştiriyor. Kısa bir süre önce yayınlanmasına karşın Güneş Hayat Web sayfasının 600'ün üzerinde ziyaretçisi oldu. Güneş Hayat acentelerine ve sigortalılarına bu sayfalarda şirketteki yeniliklerle ilgili sürekli bilgi aktarıyor. Güneş Hayat Sigorta’nın Internet adresi: www.guneshayat.com.tr.

Nordstern İmtaş'ın kârı yüzde 543 arttı

Sigorta sektöründe hayat dışı branjında şirket karlılıkları yüzde 84 artarken, Nordstern İmtaş Sigorta'nın vergi öncesi karı yüzde 206, vergi sonrası karı ise yüzde 543 artarak yarım trilyona ulaştı. Diğer yandan 1997 yılını piyasanın üzerinde bir büyüme ile kapatan Nordstern İmtaş Hayat şirketi ise yüzde 190 büyüdü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!