İhlas, KİA’yı Çelik Motor'a bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

İhlas, KİA’yı Çelik Motora bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

İhlas Holding yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde, 2002 yılında süresi dolacak olan Kia marka araçların dibtribütörlüğünden Çelik Motor ve Ticaret A.Ş. lehine çekilme kararı aldı.

İMKB tarafından yayınlanan şirket açıklamasına göre, distribütörlükten çekilme Güney Kore'deki Kia Motor Corporation'ın onayı ile geçerli olacak. İhlas Holding ise konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

‘‘Şirketimiz MC. Kinsey Co. danışmanlık şirketi ile yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde danışmanlık şirketinin de tavsiyesini gözönünde bulundurarak, 21 Aralık'ta yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, süresi 2002'de bitecek olan Kia Marka araçların distribütörlüğünden çekilme kararı aldı.’’

Distribütörlükten çekilme kararının Çelik Motor lehine gerçekleşeceği belirtilirken, Güney Kore'deki Kia Motor Corporation şirketinin onayı ile geçerlilik kazanacağı açıklandı. Varılan mutabakata göre; Çelik Motor distribütörlükten vazgeçme bedeli olarak İhlas Holding'e 3 bin dolar ödeyecek. Çelik Motor, İhlas stoklarında bulunan mevcut yedek parça stokunu yapılacak sayım ve mutabakattan sonra satın alacak, bedelini ise Ocak ayı içinde ödeyecek. Ayrıca Çelik Motor, İhlas stoklarında bekleyen bütün araçları satın alarak bedelini nakden ve peşinen ödeyecek, İhlas'ın fiktif antreposunda bekleyen bütün araçları da satın alıp bedelini ödeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!