İhlas Kia temsilciliğinden çekildi

Güncelleme Tarihi:

İhlas Kia temsilciliğinden çekildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

İhlas Holding, Kia marka araçların distribütörlüğünden Çelik Motor ve Tic. lehine çekilme kararı aldıklarını bildirdi.
Haberin Devamı

İhlas Holding'den Borsa'ya gönderilen açıklamada, şirketin Mc. Kinsey Co. danışmanlık şirketi ile yürüttüğü yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde, danışmanlık şirketinin tavsiyesini de gözönüne alarak, süresi 2002 yılında bitecek olan Kia marka araçların distribütörlüğünden çekilme kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, distribütörlükten çekilmenin Çelik Motor ve Ticaret lehine olacağı ve Güney Kore'deki Kia Motor Corporation Şirketi'nin onayı ile geçerlilik kazanacağı kaydedildi.

Bebel peşin ve nakden ödenecek

Anadolu Grubu'na bağlı Çelik Motor ve Ticaret ile yapılan görüşmeler sonucu varılan mutabakata göre, Çelik Motor'un KDV dahil 3 milyon dolar (Yaklaşık 2 trilyon lira) distribütörlükten vazgeçme bedeli olarak peşin ve nakden ödeme yapacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Çelik Motor ve Tic., şirketimiz stoklarında mevcut yedek parça stokunu, yapılacak sayım ve mutabakattan sonra satın alacak. Bedelini de Ocak ayı içerisinde ödeyecektir.

Çelik Motor ve Tic. yine şirketimizin stokunda bekleyen bütün araçları satın alarak bedelini nakden ve peşinen ödeyecektir. Ayrıca, şirketimizin fiktif antreposunda bekleyen bütün araçları satın alacak, bedelini Ocak ayı içinde ödeyecektir." (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!