İftardan sahura sahte para avı

Güncelleme Tarihi:

İftardan sahura sahte para avı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 18, 2012 11:31

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na, "Mali polis beni haksız yere takip ediyor. Elimi nereye atsam dinleme cihazları çıkıyor" diye suç duyurusunda bulunduktan 2 gün sonra kalpazanlık çetesi lideri olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan 22 yaşındaki Cihan Dündar’ın şifreli mesajla gizlettiği 1 milyon lirası ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bağcılar’da oturan ve bilgisayar tamiri, yedek parça satışı yapan Cihan Dündar otomobilinde, satın aldığı yazıcıda ve evinin yakınındaki elektrik direğinde dinleme ve izlemeye yarayan aletler bulunca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Oysa ki perdenin bir de diğer tarafı vardı.

Polis üç kez örgüt yöneticisi sekiz kez de sahte para basmaktan hakkında iÅŸlem yaptığı Cihan Dündar’ı ve beraberindekileri 13 aydır izliyordu. Cihan Dündar takip edilmemek için fiyatı 15 bin dolar olan 3 jammer cihazı almıştı. Jammer cihazlarını gittiÄŸi her yere götürüyordu. BaÄŸlantılardan biri de BDP’nin Bitlis Tatvan’da kurduÄŸu çözüm çadırında alternatif cuma namazı kıldırması ve Kürtçe vaaz vermesiyle adını duyuran Cindi Beyhan’dı. Sözde imam BaÄŸcılar’da teslim aldığı paralarla memleketine dönerken Bolu’da gözaltına alındı.Â

Haberin Devamı

POLİSTEN SAHTE PARA OPERASYONU / WEB TV 

Üzerinde yakalanan sahte 70 bin TL’yi de Cihan Dündar’ın çetesinin bastığı öne sürüldü. Yakalanan paralar çok kaliteli basılmıştı. İncelemede paraların matbaada değil printerla basıldıkları tespit edildi. Yapılan baskınlarda cihazlar bir türlü ele geçirilemiyordu. Mobil olarak kullanıldığı düşünülen cihazların yerini bulmak için polis GPS cihazlarını kullandı. Cihan Dündar’ın bulduğu cihazlardan biri de buydu.

Cihan Dündar takip edildiği cihazları bulup suç duyurusunda bulununca polis operasyonun sekteye uğramaması için tarihi öne aldı. Cihan Dündar’la birlikte 27 kişi gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkartılanlardan 15’i tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Operasyonda 10 bin lira sahte para ele geçti.

ŞİFREYİ PARAYA GÖTÜRDÜ

Telefon dinlemeleri sırasında bir şüpheli diğerine, "Emaneti 2 numaraya götürün" talimatı verdi. Polis operasyonda telefonda konuşan iki çete üyesini gözaltına almadı. İki kişinin teknik ve fiziki takibi sürdü. Önceki gün iftardan sonra şüphelilerden biri iki bavulla Bağcılar’da bir evden başka bir eve gitti. Ekipler sahurda eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada basımı tamamlanmış 380 bin ve basım aşamasındaki 680 bin liralık 20, 50, 100 ve 200 liralık banknot ele geçirildi. Paraların hazırlandığı 3 pirinter ve diğer cihazlar da evden çıktı. Polis mutfak dolaplarındaki tencerelerin içinden bile sahte para buldu. Gözaltına alınan Fırat Yılmaz ve Bilal Demirkanoğlu tutuklandı.

Haberin Devamı

AÄ°LE BOYU KALPAZAN

Sahte para operasyonunda yakalanan Fırat Yılmaz’ın geçen yıl İzmir’de yakalanan babası Mehmet Emin Yılmaz ve diğer 3 kardeşinin de sahte para basmaktan cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!