IFC'den Assan'a 25 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

IFCden Assana 25 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 02:05

Dünya Bankası'nın yan kuruluşu olan IFC, Assan Demir'e 25 milyon dolarlık proje kredisi verdi. 3 yılı ödemesiz olan kredi 8 yıllık vadeye sahip bulunuyor.

Dünya Bankası'nın yan kuruluşu olan Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Assan Demir ve Sac Sanayi A.Ş.'ye 25 milyon dolarlık proje kredisi verdi. Assan Demir'den yapılan açıklamaya göre, 3 yılı ödemesiz olan kredi 8 yıllık vadeye sahip bulunuyor.

IFC'nin Güney Avrupa ve Orta Asya Dairesi Müdürü Khosrow Zamani, Assan Demi'e yapılan yatırımın IFC'nin Türk özel sektörünü destekleme hususundaki taahüttünü yansıttığını belirtti. Zamani, ‘‘Uluslarası finans kuruluşlarının ülkeye sermaye akışının büyük ölçüde azaldığı bir zamanda özel sektör sermaye yatırımlarına destek vermeye devam etmemiz kritik bir önem oluşturuyor’’dedi. Kredi, Assan Demir'in 1988 yılından bu yana Tuzla'da faaliyet gösteren yassı haddelenmiş alüminyum üretim tesislerinin kapasitesinin 30 bin ton folyo dahil yılda 120 bin tona çıkarılması için iki hızlı ince döküm hattı, bir folyo haddeleme hattı ile ilgili işleme ve yardımcı üniteler yatırımını içeriyor. Çalışmaları süren 60 milyon dolarlık projenin 2004 yılında tamamlanması bekleniyor. Kibar Holding Grubu'na bağlı Assan Demir, 1977 yılında kuruldu. 1980 yılında üretime başlayan Kartal İstanbul Galvaniz tesislerinden sonra Tuzla Alüminyum Fabrikası 1988 yılında ticari üretime geçti. Yılda yaklaşık 10 bin tonluk üretim kapasitesiyle başlayan yassı haddelenmiş alüminyum tesislerinin bu yıl 60 bin tona yakın olması beklenen üretiminin üçte ikisi Avrupa Birliği ağırlıklı olmak üzere yurtdışına pazarlanıyor. Tam kapasiteye ulaşıldığında 300 milyon doları bulacak olan yıllık cironun 170 milyon dolarının ihracat pazarlarından sağlanması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!