İDO’ya Rekabet onayı çıktı Başkent Gaz’ı gündeme aldı

Güncelleme Tarihi:

İDO’ya Rekabet onayı çıktı Başkent Gaz’ı gündeme aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Rekabet Kurulu, İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) Tepe İnşat Sanayi A.Ş.-Akfen Holding A.Ş.-Souter Investments LLP-Sera Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş Ortak Girişim Grubu’na devrine onay verirken Akfen Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “İDO için finansman çalışmaları en kısa zamanda tamamlayacağız. İptal edilen Başkent Doğalgaz’ın yeniden açılacak ihalesine de girebiliriz” dedi.

Akfen GMYO hisselerinin ilk işlem gününde İMKB’de konuşan Akın, şu değerlendirmeyi yaptı: “Akfen GMYO’nun hiçbir zaman bozulmayacak artan bir  geliri olacak. Bu yıl sonu ve gelecek yılın ilk çeyreğinde 6-7 otelimizi daha devreye alacağız. Accor Grubu ile 25 yıllık bir kontratımız var. Son derece basit bir iş modelimiz var. Bizim  görevimiz uygun yerlerde otel inşa edip Accor Grubu’nun işletmesine vermek ve bunun karşılığında da düzenli bir gelir elde  ediyoruz.”
Hisseleri 2.28 TL fiyatla bugünden itibaren İMKB’de işlem görmeye başlayan Akfen GMYO açılış sonrası gelen satışlarla en düşük 2.13 lirayı gördükten sonra saat 1116’da yüzde 3.07 kayıpla 2.21 liradan işlem görüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!