İcrada büyüdü franchise vermeye başladı

Güncelleme Tarihi:

İcrada büyüdü franchise vermeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 10:31

Sadece 4.500 dolar sermayesi ve parlak bir fikri olan Can Emrah Özoral, Türkiye’de krizi kara dönüştüren çok önemli bir yatırım yaptı. Türkiye’nin ilk icra ihale ilanı yayını yapan portalını kuran Özoral şimdi de franchise verme hazırlığında.

Haberin Devamı

Başlangıçta iki kişi olarak yola çıktıklarını söyleyen Özoral,şimdilerde çalışan sayısının 50 olduğunu, ayrıca 200 avukat ile çalıştıklarını ifade etti.

Yalnızca icra ilanı işi yapmadıklarını söyleyen Özoral aynı zamanda danışmanlık hizmeti de verdiklerini ifade etti.

Özoral: ‘’Türkiye’nin bütün illerindeki menkul, gayrimenkul ve taşıt ihalelerini bir araya getirerek özelliklerine göre sınıflandırıyoruz. Üyelerimiz kendi kriterlerine göre arama filtreleyebiliyor ve bu ihalelere katılabiliyor. Ayrıca icraya konu olan malların araştırmalarını da yapıyoruz. İcralik.com olarak VİP Hizmet seçeneğiyle, üyelerimize alım öncesi ve sonrası destek veriyoruz.

Vip üyelerimize gayrimenkulde fotoğraflama ve gayrimenkulün kısa vadede satılabilecek fiyatının araştırmasını, taşıtta o günkü satış değerini, aracın önceden KASKO’dan para alıp almadığını sorguluyoruz, kaza raporlarına ulaşabilme hizmeti sağlayıp, tescil belgesine kadar olan tüm işlemlerle üyelerimiz adına ilgileniliyoruz. Alım yapan üyemize sadece menkulde ruhsat, gayrimenkulde tapu almak kalıyor. Üyelerimiz dilerlerse ihaleye telefon ile de katılım sağlayabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İŞADAMLARI ÜYE

Çok geniş bir üye portföyleri olduğunu açıklayan Özoral: ‘’Üyelerimizin içinde ünlü işadamları, özel sektör çalışanları, sanatçılar ve kamu görevlilerinin yanı sıra sabit bir geliri olmayan ev kadınları ve öğrenciler de var. Son olarak veri tabanımızdan yaptığımız araştırmaya göre istatistikler şaşırtıcı yüzdeler veriyor. Mesela ihale katılımcıları arasında ev kadınları yüzde 20 gibi önemli bir paya sahip.

Üyelerimiz tercihlerini genellikle gayrimenkul ya da taşıt almak yönünde kullanıyorlar. Ama icra ihalelerini ticari amaçlı takip eden üyelerimiz de azımsanamayacak kadar fazla. En çok alıcı bulan icralık mal varlıklarında daireler ve otomobiller başı çekiyor. Arkasından dükkânlar, arsalar, fabrikalar, tarlalar geliyor. Ama en çok tıklanan icralıklar lüks grubuna giren mallar oluyor. Bir yalı ya da Ferrari her zaman daha çok merak uyandırıyor’’ bilgisini verdi. 

Haberin Devamı

YÜZDE 60'I İSTANBUL DIŞINDA

Üyelerinin yüzde 60'ının İstanbul dışında ikamet eden yatırımcılardan oluştuğunu belirten Özoral, "icralik.com franchise vermeye başladı yakında bütün şehirlerimizde icralik.com ofisleri açılacak" dedi.

Özoral, franchise vermekteki amaçlarının İstanbul dışındaki illerde bulunan yatırımcıları ile daha efektif  ilişkiler kurup Türkiye’ni n en büyük yatırım şirketlerinden biri haline dönüşmek olduğunu bildirdi.

'Talep arzı yaratmalı' mantığından yola çıkarak böyle bir karar aldıklarını belirten Özoral ,yaklaşık 2 yıldır franchise için baş vurular olduğunu ve franchise vermeye başladıkları ilk 2 günde 50 nin üzerinde başvuru aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

HER ŞEHİRDE BİR FRANCHİSE

Özoral'ın verdiği bilgilere göre franchise fiyatları 10 bin dolar ile 50 bin dolar arasında değişiyor. Özoral "Her şehir için yalnızca bir ofis açılmasının sebebini ise franchisemizi desteklemek" amaçlı olduğunu söylüyor Franchise alan firma o şehirden bugüne kadar icralik.com'a üye olmuş olan tüm kişilere hizmet götürebilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!