İBB’ye bağlı Kiptaş, Bahçeşehir’e 4 bin konutluk yeni proje yapıyor

Güncelleme Tarihi:

İBB’ye bağlı Kiptaş, Bahçeşehir’e 4 bin konutluk yeni proje yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2013 01:06

Kiptaş, Bahçeşehir’de 16 bin kişinin yaşacağı ‘Vaditepe’ projesini hayata geçiriyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2015’te tamamlanacak projenin tanıtımında, “2019 sonrasında yapılması planlanan banliyö hattı projesini öne çektik” dedi.

Haberin Devamı

Kiptaş’ın Bahçeşehir’de hayata geçireceği 4 bin konutluk ‘Vaditepe’ projesinin tanıtımına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2019 sonrasına ertelenen Sultanbeyli ve Bahçeşehir banliyö hattı çalışmalarına hız kazandırdıklarını belirtti. Yoğun talep nedeniyle bu hat üzerindeki projeleri öne çektiklerini belirten Topbaş, 2019 sonuna kadar çalışmaların biteceğini dile getirdi. Topbaş, ayrıca Halkalı’daki metro hattından Bahçeşehir’e bir uzantı yapılacağını belirtti.

METROBÜS ALTINA METRO

İBB’ye bağlı Kiptaş, Bahçeşehir’e 4 bin konutluk yeni proje yapıyor


Metrobüs hatlarının kadırılması ile ilgili iddiaları da yanıtlayan Kadir Topbaş, yaşanan yoğunluk nedeniyle ulaşım hatlarında sorunlar olduğunu, bu nedenle yeni projeler hazırlandığını söyledi. Metrobüslerin banliyö hatlarına dönüşeceğini belirten Topbaş, “Bahçelievler’den Beylikdüzü’ne kadar olan hattı Ulaştırma Bakanlığımıza verdik. Bu alan için projelendirme devam ediyor. Bu yoğunluğu otobüslerle taşımamız mümkün değil. Metrobüsü kaldırmadan da alttan metro proje çalışmamız var” dedi.

DAR GELİRLİYE KONUT

16 bin kişiye ev sahipliği yapacak Vaditepe projesinde 2 bin 600 konutluk ilk etap üst gelir grubuna hitap ederken, ikinci etap dar gelir grubu için üretilecek. Projedeki 1400 konutun düşük gelir grubuna satılacağını belirten Kadir Topbaş, “Metrekaresi 2 bin 250 TL’den 85-95 metrekare evler üretilecek. 10 yılda kira öder gibi ev sahibi olunacak” dedi. Topbaş, Vaditepe’ye 150 metre mesafede metro durağı yer alacağını ifade etti.

Haberin Devamı

3 saatte 750 ev satıldıKİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, projede ilköğretim okulu, lise, cami, anaokulu ve sağlık merkezi bulunacağını belirtti. Projeye yoğun ilgi olduğunu ifade eden Yıldırım, ilk 3 saatte 750 daire sattıklarını söyledi. . Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise özel sektörün proje geliştirirken yeterli sosyal alanlar oluşturmamasını eleştirdi. 284 dönüm üzerine kurulan Vaditepe’nin ilk etabında fiyatlar 250 bin TL ile 1 milyon 71 bin TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Marmaray’da sorun yok

MARMARAY projesinin sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanmadığına ilişkin haberlere cevap veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, test sürüşleri ve teknik testlerin yapıldığını ifade etti. Projede bir sorun olmadığını ve 29 Ekim’de açılış yapılacağını söyleyen Topbaş, “Ayrılıkçeşme ile Kazlıçeşme arasında yolcu taşınacak. Banliyö hatlarının devreye girmesiyle daha uzun bir alanda hizmet verilecek” dedi.

Bomonti zamanı

KAYSERİLİ Ali Başyazıcıoğlu Holding, İstanbul’daki ilk projesi için Bomonti’yi seçti. Now Gayrimenluk imzası ile yükselen 15 katlı ‘Now Bomonti’ projesinde ofis, konut ve çarşı birarada olacak. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan projede ilk 8 katta ofislere, 9 ile 15 katları arasında ise rezidans dairelere yer veriliyor. Yaklaşık 5 bin metrekare arsa üzerinde yükselen proje 2015’in üçüncü çeyreğinde tamamlanacak. Projede metrekare satış fiyatı 3 bin 500 dolardan başlıyor.

Kağıthane’ye bir ofis daha

Haberin Devamı

DAP Yapı, Kağıt-hane’yi son dönemde ofis yatırımlarının merkez üssü ilan etti. Z Ofis ve Bumerang’dan sonra İ Ofis’i devreye sokarak şirket 8 katlı projesinde 69 birimi satışa sundu. Projede ofislerin 8-10 yılda kendisini amorti etmesi bekleniyor. Faizsiz 36 ay vade ile satışa sunulan ofislerin metrekare satış fiyatları 5 bin TL. Dap Yapı, 2013’ün son çeyreğinde dört yeni projeye başlatmaya hazırlanıyor. Projelerin toplam hacmi ise 3 milyar TL’yi bulacak.

Bahçeşehir'deki satılık konut ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!