Hürriyet dijital devrimi kendi garajında başlattı

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet dijital devrimi kendi garajında başlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 00:00

Hürriyet Dünyası’nın kapılarını iş dünyasına açtığı gecede konuşan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, “Hürriyet’in ilk web sayfasını açtığı günden bugüne tam 15 yıl geçti. İlk çalışmalar kimsenin dikkatini çekmedi. Sessiz sedasız Hürriyet internetini kendi garajında başlattı” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİNİN gelişimiyle birlikte medya sektöründe dünyada yaşanan değişimi eşzamanlı olarak Türkiye’de faaliyetlerine yansıtan Hürriyet Dünyası, geçtiğimiz salı ve çarşamba akşamı, iş dünyasını yeni binasında ağırladı. Çok sayıda iş insanının katıldığı gecede konuşan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Türkiye’nin lider gazetesi Hürriyet’in öncülüğünde bugün, web, cep ve tabletten 7 gün 24 saat sıcak haber yayını yapan Hürriyet Dünyası’nın temellerinin ilk olarak 1997’nin ocak ayında atıldığını söyledi. Vuslat Doğan Sabancı “Büyük dijital devrimler küçük garajlarda sessiz sedasız başlarlar. Kimse onları fark etmeden de büyürler. Hürriyet’in ilk web sayfasını açtığı günden bugüne tam 15 yıl geçti. Aslında biraz da sessiz sedasız Hürriyet internetini kendi garajında başlattı” dedi.

Haberin Devamı

VUSLAT DOĞAN SABANCI HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

İLK GECEDEN KARELER

İKİNCİ GECEDEN KARELER

Bugünlerde, Hürriyet’in tek bir amiral gemisi olmaktan çıkıp amiral filolarından oluşan Hürriyet Dünyası’na terfi etmeye başladığını söyleyen Vuslat Doğan Sabancı şunları kaydetti: “Hürriyet gazetesi medyanın tartışmasız amiral gemisiydi, artık yakınsama süreciyle birlikte Hürriyet Dünyası amiral filoları oluştu. Bunu her söylediğimde herkesin yüzünde tuhaf bir gülümseme oluyor, nerden çıktı bu Hürriyet Dünyası diye. Şöyle özetlenebilir: Hürriyet yalnızca sabahları 6’da bayide olan büyük bir gazeteydi. Şimdi ise, 24 saatin her dakikasında okuyucuyla, izleyicisiyle, yorumcusuyla buluşan bir mecralar buketi. Bu buket de neler var; Türkiye’nin en etkili gazetesi Hürriyet var. Kıta Avrupası’nın bir numaralı portalı hürriyet.com.tr var. Web’de, mobilde, tablette, sosyal medayada izleyicileriyle buluşan bir Hürriyet var.”

HÜRRİYET KAPILARINI İŞ DÜNYASINA AÇTI / WEB TV

Günde 6.2 milyon kişiye ulaşıyoruz

VUSLAT  Doğan Sabancı, ‘convergence’ (yakınsama) sürecinde artık Hürriyet Dünyası’nın haber ve içerik kanallarıyla her gün 6.2 milyon kişiye ulaştığını söyledi.

HÜRRİYET DÜNYASI ERİŞİM SAYISI

Haberin Devamı

·  Gazete  1.800.000
· hurriyet.com.tr 2.080.000
· Tablet+mobil 500.000
· Twitter  1.449.000
· Facebook 376.000
· TOPLAM 6.205.000

Tek bir kumanda masasından farklı mecralara haber pişiyor

HÜRRİYET Dünyası’nın en temel unsuru, ‘convergence’ı (yakınsama) Vuslat Doğan Sabancı özetle şöyle ifade etti: “Bugüne kadar klasik gazeteciler bir tek saate odaklanıyordu, baskı saati olan 7’ye. Web’deki arkadaşlar ise sadece hıza odaklanmış olarak çalışıyordu. Bir haberi 10 kere ince eleyip sık dokumakla fazla ilgilenemiyorlardı. Sosyal medya ise
kimsenin gündeminde değildi. Biz yeni bir iddia ile çıktık. Her gün artık ayrı ayrı mecralarda değil, tek bir mecrada durmaksızın yayın yapacağız dedik. Bunlar için güçlerimizi birleştirmemiz lazımdı. Ortaya çok büyük bir kaos çıkabilirdi. Ve biraz da deli işiydi bu. Ben Enis Berberoğlu’nun yerinde olsam bu göreve talip olmayabilirdim. Ancak kendisinin çok sevdiğim de bir yönü vardır, biraz delidir. O biraz bu yönü ve cesaretiyle bunu yaparız dedi ve bugün geldiğimiz noktada bambaşka bir resim var. Artık haber kumanda masası dediğimiz tek bir masada birçok mecra için haber pişiyor.”

Haberin Devamı

Teknoloji neyi emrediyorsa mecra odur

/images/100/0x0/55ea2e86f018fbb8f8700ce1

HÜRRİYET Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, mecranın teknolojinin bir fonksiyonu olarak nitelendirildiğini belirterek, “Artık teknoloji neyi emrediyorsa, mecra odur. Matbaa icat oldu, kâğıda baskı yapıldı. Ses dalgaları bulundu, radyo icat oldu. Görünütüyü eklediler televizyon geldi. Şimdi de Hürriyet Dünyası olarak teknolojinin sunduğu tüm platformalarda içerik sunuyoruz” dedi. Artık bu dijital çağda kişiye özel içeriğin öne çıktığını vurgulayan Berberoğlu, Hürriyet Dünyası’nda kişiye özel içeriğin yanında, okuyucu, izleyici ve tüm kullanıcılarının kendi seslerini duyurabildikleri platformlar sunulduğunu belirtti. İçerik sunucular için artık dijital platforma ne koydukları kadar, ne duyduklarının da önemli olduğunun altını çizen Beberoğlu şöyle devam etti: “Bugün okuyucu, izleyici ya da kullanıcı da artık sesini duyurmak istiyor. Örneğin televizyonda bir yorumcu tuttuğunuz futbol takımına atıp tutuyor, siz buna karşılık bağırıp çağırıyorsunuz ama televizyondakiler bunu duymuyor. Yüksek teknoloji ürünü televizyonun sınrı bu. Bir köşe yazarını okuyorsunuz çok beğeniyorsunuz ama bunu ona iletemiyorsunuz. Gazetenin sınırı da buraya kadar. Oysa Hürriyet Dünyası’nın böyle sınırları yok. Hürriyet Dünyası bireylerin dahil oldukları her bir farklı dünyaya hitap eden içerikleri onların da kendilerini ifade etmelerine imkân veren platformlarla birlikte sunuyor.”

/images/100/0x0/55ea2e86f018fbb8f8700ce3

Haberin Devamı

Dijitale geçiş çok başarılı

HÜRRİYET’in yeni binasının önemine dikkat çeken Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, şöyle konuştu: “Bence bu bina Hürriyet’e çok yakıştı. Hürriyet buraya ruhunu getirdi, dinamizm getirdi, sanat getirdi. Komşu geldiniz. Bir medya dünyası oluştu. Bence çok iyi gidiyorsunuz. Dijitale geçiş sürecini çok başarılı yürütüyorsunuz. Herkesin söylediği bu binadaki oturuş tarzı daha kucaklayıcı. Sanıyorum çalışanlar bunun avantajını yaşıyor. Televizyon binası da böyledir. Çok verimli bir ortam getiriyor. Hürriyet Türkiye’nin en önemli markalarından biri. Bu değerini büyüterek geliştirerek devam edeceğine inanıyorum. Dijital dönüşümü başarıyla yönettiğini düşünüyorum. Hürriyet değerini arttırarak yolunda ilerleyecek diye görüyorum.

/images/100/0x0/55ea2e86f018fbb8f8700ce5

Haberin Devamı

ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ İZLENİMLERİNİ ANLATTI / WEB TV

Her gün farklı gazete

HÜRRİYET’teki yeni değişimi Hürriyet’in yöneticisinden öte okuru olarak takip ettiğini dile getiren Doğan Holding CEO’su Yahya Üzdiyen, “Her gün değişik bir gazete görüyorum. Ortam ve atmosfer harika. Çalışma ortamınız da hayranlık verici. Çevremdeki insanlardan da gazetenin çok güzel olduğunu, akşam çıkan tabletler için ‘Son Baskı’yı beğendiklerini belirtiyorlar” dedi.

YAHYA ÜZDİYEN'İN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

İŞ DÜNYASI HÜRRİYET'TE BULUŞTU

İş dünyası ve medya sektörünün önde gelen temsilcileri, Hürriyet Dünyası’nda yeniden yapılanan bütün mecraların iş süreçlerini ve birimler arası işleyişi yakından görme şansı buldu. Çetin Emeç Salonu’nda Hürriyet’in yeni yapılanmasının anlatıldığı belgeseli izleyen konuklar, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın yaptığı konuşmanın ardından kokteyle katıldı. Burada Hürriyet Dünyası’nın yöneticileriyle buluşan konuklara, yeni medya yapılanmasıyla ilgili sürdürülen öncü role ilişkin bilgiler verildi. Hürriyet ekibi eşliğinde binayı gezen iş dünyasının temsilcilerine, “gazete-web-tablet” mecralarının bir arada çalıştığı yeni yazı işlerinde farklılık yaratan haber izleme süreçleri anlatıldı.

Hürriyet Dünyası’nı gezdikten sonra değerlendirmelerde bulunan işadamları, “Hürriyet yenilikçi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu yatırımların geri dönüşü harika olacaktır. Gazete, web ve tablette Hürriyet devrim yarattı. Hürriyet Dünyası, girişimci ruhun adresi gibi” dedi.

İŞ DÜNYASI HÜRRİYET'TE BULUŞTU / WEB TV

Medyada değişimin öncüsü oldu

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu: Hürriyet’in basında saygınlığı ve ağırlığı tartışmasız. Basın bir tarafa Hürriyet bir tarafa demek yanlış olmaz. Bu kamuoyunda da böyle algılanıyor. Yeni binanız da çok daha hayırlı olur, daha güzel işler yaparsınız. Hürriyet’in her zaman öncü misyonu vardır. Yaşadığı değişimi ve günün şartlarını kendine adapte etmesi önemli.

ALİ AĞAOĞLU HÜRRİYET DÜNYASI'NI DEĞERLENDİRDİ / WEB TV

Herkeste farklı bir heyecan gördüm

FİBA Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin: Hürriyet’te yeni medya ve birlikteliğinin, herkesin iç içe haber yapmasının en düzgün şekilde kurgulanmış olduğunu gördüm. Buradaki herkese farklı bir heyecan yüklenmiş. Girişimci bir ruhla çalışılıyor.

MURAT ÖZYEĞİN'İN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

Gazeteyi tabletten okuyorum

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt: Hürriyet, hiç tartışmasız kendi alanının lideri. 45 yaşındayım, kendimi bildim bileli Hürriyet hep liderdir. Hürriyet’i başarısından dolayı tebrik etmek istiyorum. Hürriyet sürekli kendisini geliştirmeyi başaran ve bu süreci iyi yöneten bir gazete. Hürriyet’i her sabah iPad’den okuyorum.

ALİ HAYDAR BOZKURT'UN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

Hürriyet’in liderliği devam edecek

Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz: Hürriyet’e bir grup olarak bakacak olursak ciddi ve önemli adımlar attı. Yaptığım iş gereği teknolojiyi çok yakından takip etmek durumundayım. Dünyada neler oluyor, acaba müşterilerimize neyi nasıl sunabiliriz için çalışıyoruz.

TAHSİN YILMAZ HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

Tasarım ve renkleri çok beğeniyorum

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Başkanı Cansen Başaran Symes: Hürriyet’in renklerini zaten beğeniyorum. Tasarımı çok hoş olmuş yeni binanızın. Hürriyet Dünyası’nın yeni uygulamalarını çok beğeniyorum. Dijital gazetenizi de çok beğeniyorum. Geliştirilmeye müsait bir alan.

CANSEN BAŞARAN SYMES HÜRRİYET DÜNYASI'NI DEĞERLENDİRDİ / WEB TV

Yeni yapılanma okuru mutlu etti

Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya: Hürriyet Dünyası’nın yeni yapılanması biz okurları çok mutlu etti. Hürriyet her zaman sektöründe, yaptığı yeniliklerle bir kez daha ön plana çıktı.

Hem bina hem içerik kusursuz

İpekyol Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın: Hürriyet dendiğinde aklıma bana ve bütün Türkiye’ye ‘haber’ geliyor. Gözümü her gün Hürriyet’le açıyorum. Değişiminizi net bir şekilde görüyoruz. Hem bina hem içerik kusursuz olmuş.

YALÇIN AYAYDIN: TARTIŞMASIZ RAKİBİ OLMAYAN TEK GAZETE / WEB TV

Okur olarak değişim beni mutlu etti

Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu: Gazetenin değişimi sektörü de harekete geçirdi. Her sektörde böylesine önemli yeniliklere ihtiyaç vardır. Hürriyet Dünyası okuru olarak bu değişim sürecinden çok mutluyum.

Bu dünyanın bir parçasıyız

Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu: Hürriyet Gazetesi sektöründe her zaman yenilikçi davrandı. Şimdi Hürriyet Dünyası daha genç ve dinamik bir ekip görüntüsüyle okurlarıyla buluşuyor. Biz de her zaman olduğu gibi bu dünyanın bir parçası olmaya devam edeceğiz.

Dijital devrim

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Başaran Ulusoy: Gazetelerin ebatları değişmeye başladı. Hürriyet Dünyası her zamankinden daha farklı. Yenilikçi ve genç bir görüntüye sahip. Hürriyet, Türk basınındaki öncü duruşunu, dijital devrim ile de kanıtlamış oldu.

Çok güzel bir kapı araladı

Maxus Türkiye CEO’su Neslihan Olcay: Hürriyet yine liderliğini göstermiş. Çok güzel bir kapı aralamışsınız, yazı işlerinin bir arada oturması muhteşem olmuş. Hep beraber kısa zamanda hem pazarlama dünyası olarak hem de tüketiciler olarak etkilerini daha iyi anlamaya başlayacağız.

NESLİHAN OLCAY HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

Elimi nereye atsam Hürriyet

Drive Dentsu Ajans Başkanı Murat Yavuz: Elimi attığım her yerde Hürriyet’i buluyor olmaktan mutluyum. iPad’den akıllı telefona haber alma kaynaklarımız çeşitlendi. Haber alma kaynaklarımız çeşitlendi ancak haber kaynağımız değişmedi, hep Hürriyet’ti.

MURAT YAVUZ: ELİMİZİ ATTIĞIMIZ HER YERDE HÜRRİYET'İ BULUYORUZ / WEB TV

Gündemi belirleyen kurum

Pronto Tour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar: Yeni Hürriyet binasını çok beğendim. Hürriyet her zaman öncü basın kuruluşu. Hürriyet lider misyonunu devam ettirerek, gündemi belirleyen kurum olmaya devam etmeli. iPad ve diğer mobil mecralara yapılan yatırımlar da çok etkileyici.

SARP ÖZKAR'IN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV


 

VİKİ HABİF'İN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

METEHAN DEMİR HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

GİZEM KEÇECİ'NİN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

BARIŞ EKİNCİ HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

MURAT AKDAĞ HÜRRİYET DÜNYASI'NDA / WEB TV

SENEM ÇETİN'İN HÜRRİYET DÜNYASI İZLENİMLERİ / WEB TV

DURSUN ALİ YILMAZ HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

TİJEN MERGEN HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

TUBA KÖSEOĞLU OKÇU: HÜRRİYET'İN YENİ BİNASINDA HAYAT DEĞİŞTİ / WEB TV

HAYMİ BEHAR: SÜRPRİZLERİMİZE HAZIR OLUN / WEB TV

ENİS BERBEROĞLU HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

BÜLENT MUMAY'IN GÖZÜNDEN HÜRRİYET DÜNYASI / WEB TV

ERTUĞRUL ÖZKÖK: HÜRRİYET'TE YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI / WEB TV

FİKRET ERCAN HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

FATİH ÇEKİRGE: ARTIK HABER KAVRAMI DEĞİŞTİ / WEB TV

AYŞE SÖZERİ CEMAL HÜRRİYET DÜNYASI'NI DEĞERLENDİRDİ / WEB TV

ERHAN ACAR HÜRRİYET DÜNYASI'NI ANLATTI / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!