Hülya Aslantaş, Skal Dünya Başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hülya Aslantaş, Skal Dünya Başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2008 15:53

90 ülkede, 22 bine yakın üyeye sahip bulunan ve dünya turizminin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan SKAL İnternational’ın Başkanlığına ilk kez bir Türk turizmci seçildi.

SKAL İnternational’ın Tayvan’ın başşehri Taipe’de yapılan 69. Dünya Skal Kongresi’nde turizmci Hülya Altıntaş’ın, delegelerin tamamına yakın bir bölümünün oyunu alarak örgütün 76 yıllık tarihinde dünya başkanlığına seçilen ilk Türk olduğu bildirildi.

Başkanlığa seçilmesi dolayısıyla bir açıklama yapan Hülya Aslantaş “Ülkem adına, mutluyum, gururluyum. Bir yıl boyunca, dünya genelindeki, 22 bine yakın turizm profesyonelinin başkanı olarak, ülkemin bayrağını dalgalandıracağım. Ben bir Türk kadını olarak, Türkiyemizi en iyi şekilde temsil edip, dünyaya tanıtma gayreti içinde olacağım. SKAL Dünya Başkanı olmak için 30 yıl aralıksız çalıştım. Başkan olduğum bugün, ülkem adına, mutluyum, gururluyum ve ekibimle birlikte, özellikle güzel Türkiyemin tanıtımı alanında yapacağım projeler için heyecanlıyım” dedi.

Hülya Aslantaş, açıklamasında “Dünyanın en eski, en köklü ve en geniş tabanlı sivil toplum örgütü olan SKAL İnternational, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte, dünya barışı ve dünya turizminin gelişmesi yolunda önemli projeleri hayata geçirecektir” görüşünü ifade etti.

SKAL INTERNATİONAL'İN KURULUŞU

Paris’te 1932 yılında kurulan SKAL International, 90 ülkesinde örgütlenmiş, 500 kulüp ve 22 bine yakın üyeye sahip bir kuruluş. SKAL International, turizm profesyonellerini birbirleriyle iyi ilişkiler içinde iş yapmaya teşvik edici yapısıyla, ön plana çıkıyor. Dünyanın dört bir yanından turizmin otel,acente,havayolu, turizm basını gibi değişik branşlarında çalışan, turizmcilerden oluşan SKAL International üyeleri, yerel ve uluslararası platformlarda buluşup, dostluk ortamı içerisinde ortak konuları tartışarak çözüm yolları arıyor. Skal International, her yıl değişik bir ülkede yapılan dünya kongresinde seçim yapıyor. Türkiye SKAL’ın ise, 900’e yakın üyesi ile çeşitli şehir ve ilçelerde 14 kulübü bulunuyor.

İstanbul Skal Kulübü 1998 yılından bu yana Turizmin Oskarları olarak bilinen ‘SKALITE’ ödülleriyle biliniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!