Hükümet'ten TÜSİAD'a kokteyl protestosu

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten TÜSİADa kokteyl protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2001 01:47

Bugüne dek eleştiri dozu yüksek bildirileriyle hükümetleri etkileyen ve en son Kıbrıs konusundaki açıklamasıyla tartışma yaratan Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), dün akşam Ankara'da verdiği resepsiyonda Hükümet'in tavrı ile karşılaştı.

TÜSİAD'ın her yıl Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirdiği İstişare Konseyi Toplantısı öncesindeki geleneksel resepsiyona, Hükümet'ten sadece insan haklarından sorumlu Devlet Bakanı Nejat Arseven katıldı. Muhalefet partilerinin üst düzeyde ve yüksek bir katılımla temsil edildiği resepsiyonda, genel başkan olarak yalnızca Saadet Partisi (SP) lideri Recai Kutan yer aldı. DSP'den değil bakan, tek bir milletvekilinin bile bulunmaması ayrıca dikkat çekti. Resepsiyonda, Hükümet'ten katılımın tek bir bakanla sınırlı olmasına TÜSİAD'ın geçen haftalarda Kıbrıs konusundaki sürpriz açıklamasının yol açtığı yorumları yapıldı.

Öte yandan resepsiyona TÜSİAD'ın kendi bünyesinden katılımın da çok düşük olduğu gözlendi. Hilton Oteli'nde 35 kişilik rezervasyonun boş kaldığı öğrenildi.

En kalabalık kadro DYP'den

TÜSİAD'ın kokteyline Nejat Arseven, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine Müsteşarı Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, Rekabet Kurulu Başkanı Tamer Müftüoğlu, AB Genel Sekreteri Volkan Vural, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Gümrük Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu, DİE Başkanı Şefik Yıldızeli, ATO Başkanı Sinan Aygün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanatoğlu ve milletvekilleri katıldı. En kalabalık kadroyu DYP temsil etti. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, İstanbul'daki programları nedeniyle kokteyle katılamadı ama partisinin önemli isimlerini gönderdi. Kokteylde DYP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Ekinci ve Ufuk Söylemez'in yanısıra Devlet eski Bakanı Ayfer Yılmaz, Kayseri Milletvekili Sevgi Esen ve Genel İdare Kurulu Üyesi Ahmet Uyanık hazır bulundu. ANKARA

Özince: Dolarda büyük atak olacağını sanmıyorum

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, dolarda son günlerde yaşanan yükselmeye ilişkin olarak, ‘‘Büyük atakların olacağını zannetmiyorum" dedi. Arjantin ile Türkiye‘nin birbirlerine benzemediklerini ve dış kreditörlerin Arjantin ile Türkiye arasında tercihlerini yaptığını vurgulayan Özince, doların şu anda yükselmesinin hiçbir kıymeti olmadığını ve bunun ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini düşünmediğini kaydetti. Kıbrıs‘a ilişkin bir soruyu kendi kişisel görüşlerini belirteceğini ifade ederek yanıtlayan Özince, Türkiye'nin politikalarını doğru, çağdaş ülkelerin paralelinde yapması ve katkıda bulunulması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!