Hükümetten 78 bin yeni kadro hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten 78 bin yeni kadro hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hükümet, Meclis açıldığında öncelikli olarak gündeme getireceği tasarı ve teklifleri belirledi. TBMM'nin ilk olarak ele alacağı tasarının, Adalet, Köy Hizmetleri, Orman, Tarım, Sağlık, SSK ve Dışişleri Bakanlığına toplam 78 bin kadro verilmesi olması, muhalefetin tepkisine neden oldu. Seçimin yapılmamasının tartışıldığı dönemde Başbakan Mesut Yılmaz, kurmayları ile biraraya geldi. TBMM'nin yeni döneminde öncelikli çalışmalarının belirlendiği toplantıda, ilk sıraya çeşitli bakanlıklara 78 bin kadro verilmesine ilişkin tasarının alınması kararlaştırıldı. Bu tasarıya göre başta Sağlık Bakanlığı ve SSK olmak üzere Adalet, Köy Hizmetleri, Orman, Tarım ve Dışişleri Bakanlığına yeni kadro imkanı getirilecek. Bu tasarının ardından, Teşvik Yasası, Mahalli idareler Reform Tasarısı, Adli sistemde reformunu sağlayacak 8 yasada değişiklik yapan paketin ele alınması planlandı. Bu reform paket, çete ve mafya suçları ile mücadele tasarısını da kapsayacak.

DYP Grup Başkanvekili Mehmet Gözlükaya, 78 bin yeni kadro verilmesine öncelik tanımasına, ‘‘Devleti böyle mi küçültüyorlar. ANAP, bunu her seçim dönemini öncesinde yapıyor. ANAP'ın 8 yıllık iktidarı döneminde, sadece köy hizmetlerindeki geçici işci sayısı 14 binden 40 bine çıkarılmıştır’’ tepkisini gösterdi.

SEÇİM DEĞİL ZORUNLULUK

ANAP Grup Başkanvekili Ülkü Güney ise kadro yasa tasarısının seçim yatırımı olmadığını belirterek, ‘‘Başta sağlık olmak üzere en acil kurumlarda çalışması gerekenler için kadro verilecektir. Örneğin Bayburt'ta 48 sağlık evi vardır. Bunların 45'i kapalı. 28 bin sağlık personeli kadrosu içinde ebe, hemşire ve sağlık teknisyenleri vardır. Hastanelerde hizmetin durma noktasına gelmesindeki en büyük neden yardımcı personel açığıdır. Politik amaç taşımamaktadır, hizmetle ilgilidir. Bu kadrolara ilişkin sınavların tümü de ÖSYM tarafından yapılacaktır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!