Hükümet'e 24. gensoru 'doğalgaz' için

Güncelleme Tarihi:

Hükümete 24. gensoru doğalgaz için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 11:09

Bu yasama döneminde Başbakan Bülent Ecevit ve hükümet üyeleri hakkında verilen 24. gensoru, yarın görüşülecek. Yarın ayrıca AK Parti'nin işsizlik ve yoksullukla ilgili Meclis araştırması istemi de karara bağlanacak.

Saadet Partisi'nin, doğalgaz konusunda yanlış politika izlediği gerekçesiyle Başbakan Bülent Ecevit ve Hükümet üyeleri hakkında hazırladığı gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmaması ile ilgili görüşmeler, yarın TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak.

Hükümet'in enerji ve doğalgaz konusunda yanlış politikalar uyguladığı belirtilen önergede, bunun sonucu olarak hem yurt dışına ödenen para miktarının arttığı, hem de vatandaşların doğalgaz ve elektriğe dünya fiyatlarının çok üzerinde para ödediği kaydedildi.

"Bu uygulanan yanlış politikalar, ekonomik krizi daha da arttırmaktadır" denilen önergede, Hükümet'in doğalgaz konusunda Rekabet Kurulu Kanunu ile Doğalgaz Piyasası Kanunu'nu ihlal ettiği veTCK'nın 230 ve 240. maddelerine aykırı davrandığı savunuldu.

Gensoru'nun ardından, görüşmeleri yarım kalan AK Parti Karaman Milletvekili Zeki Ünal ve arkadaşlarının, işsizlik ve yoksulluğun nedenlerinin araştırılması ve alınması gereken önlemler hakkındaki Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi de ele alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!