Huawei dünyadaki ikinci büyük Ar-Ge merkezini Ümraniye’de açıyor

Güncelleme Tarihi:

Huawei dünyadaki ikinci büyük Ar-Ge merkezini Ümraniye’de açıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2010 00:00

Çinli telekom firması Huawei, 50 milyon dolar yatırım yapacağı İstanbul’daki Ar-Ge merkezini, bölgedeki üssü olarak kullanacak. Huawei Türkiye Ar-Ge Program Direktörü Wu Hao, 23 Şubat’ta açılacak birimin Çin dışındaki ikinci büyük Ar-Ge merkezi olacağını belirterek, 3 yıl içinde 500 Türk mühendise istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ÇİNLİ telekom altyapı firması Huawei, İstanbul Ümraniye’de açacağı Ar-Ge merkezi ile Türkiye’yi bölge için araştırma geliştirme üssü yapacak. Dünyada 100 ülkede faaliyet gösteren Huawei, Türkiye’de 23 Şubat’ta resmi açılışı yapılacak merkez için 50 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Huawei Türkiye Ar-Ge Program Direktörü Wu Hao, 2002’den beri faaliyette oldukları Türkiye pazarındaki araştırma geliştirme faaliyetlerini büyüttüklerini belirterek, 23 Şubat’ta açılacak olan merkezin Huawei’nin Çin dışındaki ikinci büyük Ar-Ge merkezi olacağını söyledi. Hao, şirketin her yıl gelirlerinin yüzde 10’unu araştırma geliştirmeye ayırdığını, dünya çapında da 95 bini geçen çalışanlarının yüzde 46’sının Ar-Ge alanında çalıştığını kaydetti.
500 çalışana ulaşacak
Huawei Türkiye Ar-Ge Program Direktör Yardımcısı Kamil Şahin de, Türkiye’de şu anda 150 çalışanları bulunduğunu ve İstanbul Ümraniye’de genişlettikleri Ar-Ge merkeziyle üç yıl içinde 350 mühendisi daha istihdam ederek çalışan sayılarını 500’e ulaştırcaklarını ifade etti. Kamil Şahin, “Türkiye’deki Ar-Ge merkezi sadece Türkiye için değil, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Orta Asya’ya yönelik olarak da hizmet verecek. Türkiye’deki merkez üç yıl içinde 500 mühendise ulaşarak, Hindistan’dan sonra Huawei’nin dünyadaki en büyük ikinci Ar-Ge merkezi olacak” dedi.
Türkiye’de şu anda mobil TV, arayana dinlet, bütünleşik faturalandırma servisleri gibi katma değerli servislerin yazılım projeleri üzerinde çalıştıklarını anlatan Şahin, şunları söyledi: “Türkiye’de üç yıl içinde 50 milyon dolarlık bir yatırım planlarımız var. Türkiye’deki operatörlerin üçüncü nesil yükümlülükleri bizim de Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırdı. Şirketten bir grup Çin’de yeni nesil akıllı şebekeler üzerinde çalışıyor. Yeni nesil akıllı şebekeleri Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz.”
Türkiye’de üç cep telefonu operatörüne hizmet verdiklerini ve 3-G altyapısının kurulmasında hepsiyle çalıştıklarını belirten Huawei Türkiye Teknoloji Direktörü Tufan Ünal da, her geçen yıl pazar paylarını artırdıklarını, Türkiye’nin yarısından fazlasının 3-G üzerinden ses ve data hizmetini Huawei’nin altyapısı aldığını vurguladı.

Haberin Devamı

15 ülkede Ar-Ge merkezi bulunuyor

Haberin Devamı

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Program Direktörü Wu Hao, şirketin ABD, Almanya, Çin, Hindistan ve İsveç olmak üzere dünya çapında 14 Ar-Ge merkezi bulunduğunu ifade ederek, şunları anlattı: “Türkiye’de açılacak merkezle bu sayı 15’e ulaşacak. Türkiye, Avrupa, Orta Asya ve BDT ülkelerine yakın olması nedeniyle şirket için önemli bir üs. Burada merkezimiz, Huawei’in ikinci en büyük uluslararası Ar-Ge merkezi olacak. Bu Ar-Ge merkezi, Türkiye, Avrupa ve BDT’yi kapsayan Bölgesel Ar-Ge Müdürlüğü olarak işlev görecek.”

36 milyar dolar satış hedefliyor

ÇİNLİ Huawei, yeni nesil iletişim teknolojileri alanında dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunuyor. Dünyada 95 bin çalışanı var. 100’dan fazla üllkede 45 operatöre hizmet veriyor. Çözüm ve hizmetleri dünyada bir milyarı aşkın kullanıcıya ulaşıyor. 2009’da gelirleri 21.5 milyr dolar oldu. Kontratlı satışları yüzde 30 artarak 30.2 milyar dolara ulaştı. 2010 yılında bu satışların 36 milyar dolara ulaşması hedefleniyor. IP, mobil iletişim ve sabit iletişim alanlarında önemli pazar payına sahip. Huawei, geçen yıl 42 bin 543 patent başvurusu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!