HTV, ‘sağlık bilinci oluşturma’ hedefiyle ekranlara yansıyacak

Güncelleme Tarihi:

HTV, ‘sağlık bilinci oluşturma’ hedefiyle ekranlara yansıyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2011 00:00

Her kesimden insanı, sağlığın her alanında bilinçlendirmeyi amaçlayan sağlık kanalı HTV, 2 Ekim’de izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

HTV, geniş kitleleri ilgilendiren sağlık konusunda bilgilendirici yayınların yanı sıra başta doktorlar olmak üzere sağlık sektörü profesyonellerine yönelik programlar da yayınlayacak. HTV, Nuri M. Çolakoğlu önderliğinde bir ekip tarafından yayına hazırlanıyor.
Sağlık bilinci oluşacak
Türkiye’de ve dünyada sağlık hizmetlerindeki yenilikleri düzenli olarak izleyip, uluslararası kabul görmüş standartları, yöntem ve uygulamaları izleyicisine aktarmayı hedefleyen HTV, toplumda sağlık bilincinin oluşturulması ve bu bilincin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenecek. HTV’de sağlık programlarının yanı sıra, sağlık odaklı belgeseller, diziler ve filmler de yer alıyor. Sağlıklı yaşam, aile hekimliği, hamilelik, çocuk gelişimi, beslenme, kişisel bakım, ruh sağlığı ve çevre konularını ele alan yayınlar ile çeşitli yaş gruplarına, kadın ve erkek izleyiciye yönelik özel programlar da HTV’de yayınlanacak. HTV Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu, bir ilke imza attıklarını söyledi.
Referans noktası olacak

Haberin Devamı

Sağlık konusunda bir referans noktası olmayı amaçlayan HTV’nin yayınları, sağlık mevzuatına hakim, etik kurallara bağlı, tecrübeli bir ekibin çalışmaları ile oluşturuldu. HTV’nin Genel Müdürlük görevini Gültekin Uçkun üstlendi. Nuri Çolakoğlu, kanalla ilgili şu bilgileri verdi: “Sağlığın her alanında, yediden yetmişe herkese kolay anlaşılan, gündelik dille seslenen, sağlık bilincini geliştiren ve bireyleri belirli bir sosyal gelişmişlik düzeyine çıkarmayı hedefleyen bir yayın çizgisi izleyeceğiz. Sağlık sektörüne hizmet veren tüm özel sektör ve kamu kuruluşlarıyla, en başta doktorlarla ve tüm sağlık personeliyle doğrudan ilişki içinde olacağız. Sektörün gelişmesine katkı sağlayacak ve hazırladığımız programlarla sektörün tüm paydaşlarının işbirliğini geliştireceğiz. Doktorlara, tıp öğrencilerine, diş hekimlerine, eczacılara, diyetisyen, hemşire, ebe ile diğer sağlık görevlileri ve sporculara yönelik programlar ana kuşaklarımızı oluşturacak.”
Merkez ofisi ve yayın stüdyoları Bebek’te bulunan HTV, başta Digiturk ve D-Smart olmak üzere bütün platformlardan izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!