Honda’nın mini jeti 2010’da havada

Güncelleme Tarihi:

Honda’nın mini jeti 2010’da havada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Japon otomotiv üreticisi Honda, mini yolcu jetinin üretimi için ABD’de yeni bir iş kuruyor. Şirket, uçağı 2010 yılında tanıtacağını açıkladı. Honda, geçen ay havacılık sektörüne girdiğini ve yedi kişilik hafif uçak üretmeyi planladığını bildirmişti. HondaJet’i 20 yıldır araştıran mühendis Michimasa Fujion, bu işin başında yer alacak.

TASARRUFA UYGUN: Honda Aircraft şirketi, ABD’de Kuzey Carolina’da kurulacak. Honda, uçağın sınıfındaki diğer geleneksel uçaklara göre daha ferah, hızlı ve enerji tasarrufuna uygun olacağını belirtti. HondaJet’in yapımı, Piedmont Triad Internatiol Airport’ta yapılacak. Uçağın prototipi ve uçuş testleri üç yıldır bu havaalanında gerçekleştiriliyor. Yeni iş, Honda’nın uçağın satış ve pazarlaması konusunda Piper Aircraft’la iş ortaklığı yapmasını da sağlayacak. Honda, uçak için ekim ayında sipariş almaya başlayacak ve uçağın fiyatını belirleyecek.

ABD’DE YENİ ŞİRKET: Hafif jet pazarında iddialı bir konum hedefleyen Honda, bu amaçla Amerika’da yeni bir şirket kurdu. Honda, bu şirket aracılığıyla 3-4 yıl içinde Federal Havacılık İdaresi (FAA) sertifikası ile üretim sertifikasını almayı amaçlıyor. Öte yandan Honda, pazardaki fırsatları daha iyi değerlendirmek ve mühendislik konusundaki çalışmalarını etkinleştirmek amacıyla Piper Aircraft, Inc. firması ile işbirliği yapacağını da açıkladı. Honda Motor Co.’ın yöneticilerinden Satoshi Toshida yaptığı açıklamada, havacılığın Honda’nın 40 yıllık rüyası olduğunu vurguladı ve hedeflerinin diğer ürünlerde olduğu gibi "insanların hayatlarını kolaylaştıracak en etkili taşıma çözümünü sunma" olarak özetlenen Honda felsefesini gökyüzünde de yaşama geçireceklerini belirtti.

240 SAAT TEST: 2003 yılından bu yana 240 saat test edilen prototip jet ile 43.000 feet yüksekliğe kadar çıkıldı ve 412 knot hıza (778 km/h) ulaşıldı. 20 yıllık yoğun bir araştırma geliştirme çalışmasının eseri olan HondaJet, kanat üzerine yerleştirilmiş motor gibi bir dizi yenilik barındırıyor. Gövde ve rüzgar seslerini diğer motor türlerine göre azaltan yenilikçi motor, doğal doğrusal akışlı kanat, gövde ile bütünleşmiş burun ve tamamı kompozit gövde yapısı, küçük jet sınıfında alışık olunmayan derecede yüksek uçuş kalitesi sağlıyor. Bu özellikler uçuş konforunun yanı sıra, yolcu ve bagajlar için sınıfının en geniş hacimlerini de sunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!