Hollywood’un et mabetleri

Güncelleme Tarihi:

Hollywood’un et mabetleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2014 01:11

DÜNYACA ünlü yıldızlar, iyi yemeğin peşinde...

Haberin Devamı

Hatta bazıları öylesine düşkün ki yeme-içme kültürüne, bu tutkuyu profesyonelliğe dönüştürerek işletmeci olarak karşımıza çıkıyorlar. Dünyaca ünlü Nobu restoranlarının sahibinin Robert de Niro olması gibi. Beef & Fish dergisi Hollywood yıldızlarının et mabetlerini mercek altına aldı.

NOBU
New York, ABD
Sahibi: Robert de Niro, Nobuyuki Matsuhisa, Tribeca Grill

Nobu, Hollywood dünyasının ikonik isimlerinden biri. Efsanevi aktör Robert de Niro, yeme–içme dünyasında da efsane işlere imza atıyor. Tribeca Film Festivali’nin de direktörü olan Robert de Niro, yapımcılık ve oyunculuğun yanında ilk kez şef Nobuyuki Matsuhisa ile birlikte New York’ta kurduğu Nobu restoranı, şu anda dünyanın dört bir yanında şubeleştirmenin başarısını yaşıyor. Ünlü aktör, başarıyla büyüyen Nobu zincirine Hollywood dünyasının ünlü yapımcılarından Meir Teper’i de 2004 yılında ortak etti. Sinema sektörünü bırakan Teper ve De Niro’nun yakın çevresindeki Holywood yıldızlarının müdavimi olduğu Nobu’lar arasında New York şubesi dışında Las Vegas ve Londra da bulunuyor. Kylie Minogue, Kate Moss, Matt R. Smith, Sharon Stone, Matt Damon, Katy Perry, Justin Timberlake, Natalie Portman ve Lady Gaga gibi dünyaca ünlü yıldızların akın ettiği Nobu’nun Türkiye’ye gelmesi de merakla bekleniyordu. Ünlü restoran zinciriyle anlaşan Vedat Aşçı, yaz aylarında Bodrum’da Nobu restoranı açacağını duyurdu.

Haberin Devamı

THE IVY
Londra, İngiltere
Sahibi: Abel Giandellini

Konu mekânlar olunca, The Ivy için, Londra’nın ‘Rock Star’ı diyebiliriz... 1916 yılında Abel Giandellini tarafından kurulan restoran, 90’lı yılların başında bir renovasyondan geçse de, en önemli özelliği, gelenekselliğe bağlı İngiliz halkının The Ivy’yi simgeleştirmesini sağlayan geçmişi... Londra’nın en köklü restoranlarından biri olan The Ivy’nin müdavimleri arasında Daniel Craig, David–Victoria Beckham çifti, Cate Blanchett, Jude Law, Nicole Kidman gibi isimler yer alıyor. Dünya jet–setinin, siyasi liderlerin ve iş dünyasından seçkin isimlerin tüm dünyadaki en popüler restoranlarından biri olan The Ivy’ye gitmek isterseniz, mutlaka en az iki ya da üç hafta önceden rezervasyonunuzu yaptırın. ‘Dress Code’ (giyinme kodu) veren nadir restoranlardan biri olan The Ivy, 110 kişilik bir kapasiteye sahip. Özel yemek odasında ise 60 kişilik bir kapasitesi bulunuyor.

Haberin Devamı

BALTHAZAR
New york, ABD
Sahibi: Keith McNally

New York’da ünlü yıldızların en yoğun olduğu bölge olan Soho’da bulunan Balthazar, 1997 yılından bu yana Sarah Jessica Parker, Mel Gibson, Jessica Alba, Miranda Kerr, Natalia Vodianova, Katie Holmes gibi isimlerin uğrak noktası… Katie Holmes’un Tom Cruise ile evliliğinden olan minik kızı Suri ile yemek için tercih ettiği mekânlardan birisi. Dünyaca ünlü şef Keith McNally’nin hem sahibi hem de executive- şefi olduğu Balthazar, ahşap ağırlıklı ve kendinizi rahat hissedeceğiniz dekorasyonuyla da sadece yemeğin ön plana çıkmasını sağlıyor. Menüsünde steak çeşitlerini bulabileceğiniz restoranın bir şubesinin de yakında Londra’da açılması planlanıyor. Fransız Brassiere olarak hizmet veren Balthazar, ‘CookBook’ adını verdiği tarif kitabıyla da konuşulmaya devam ediyor. Mekânın sahibi olan, Keith McNally ve şefler Riad Nasr ve Lee Hanson tarafından yazılan ‘The CookBook’ta Balthazar’a özel tarifleri bulabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

BESO
Los Angeles, ABD
Sahibi: Eva Longoria

Umutsuz Ev Kadınları dizisinde canlandırdığı ‘Gabrielle Solis’ karakteriyle tüm dünyanın tanıdığı ve hayran olduğu Eva Longoria, Hollywood dünyasındaki Hispanik yıldızlardan biri. ‘Eva’s Kitchen’ adlı kitabında tarifler veren ve davetler için önerilerde bulunan ünlü yıldızın, aynı zamanda Los Angeles’ta ‘Beso’ adında bir fine dining restoranı var. Romantik, eklektik ve modern bir fine dining restoranı olan Beso, Hollywood yıldızlarının en çok tercih ettiği mekânlardan biri. Klasik steak house lezzetleri ile Latin mutfağını buluşturan menüdeki lezzetleri tadarken, bir taraftan da canlı bir piyano resitalini dinleyerek dinlenebilirsiniz. Victoria Beckham, Brad Pitt, Rihanna, Jennifer Aniston, Orlando Bloom, Kate Beckinsale ve Jason Bateman, Beso’nun müdavimi olan isimlerin başında geliyor. Longoria, restoranına adını verme ihtiyacı duymamış, “Adımı eklemek istemedim Beso’nun sonuna” diyor. İspanyolca’da ‘öpücük’ anlamına gelen Beso adını, Eva Longoria romantik dokusu olan bu mekân için seçerken, ‘Kiss Lounge’ adı verilen bir bölüm ayırmış.
arıspot: Ünlülerin tercihi Beso, klasik steak house lezzetleri ile Latin mutfağını buluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!