Hollandalıları da giydirecek

Güncelleme Tarihi:

Hollandalıları da giydirecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 10:47

Türkiye’nin en büyük ayakkabı üreticisi Hangar Ayakkabı, ihracat yaptığı ülkeler arasına Hollanda ve Belçika’yı da ekledi.

Haberin Devamı

Hollanda’nın Ultrech kentinde 2 adet Belçika’nın Genk kentinde 1 adet olmak üzere 3 adet Hangar Bayisi açan Hollandalı iki Türk girişimcinin açtığı mağazalara ilk etapta 53 bin Euro’luk ayakkabı gönderdi.

Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Hangar mağazalarını Hollanda ve Belçika’da açan Türk girişimcilerin Amsterdam ve Brüksel gibi şehirlerde de mağaza açacaklarını söyledi. Daha önce de Gürcistan, Irak, İran, Suriye, Bulgaristan, Kazakistan ve Çin’in doğu bölgesine ihracat gerçekleştiren Hangar’ın kısa süre sonra başta Avrupa olmak üzere tüm Avrupa’da kendi mağazalarını  açmaya başlayacağını belirten Alpaslan Selçuk, şunları  söyledi: “Şimdilik ihracatla yetiniyoruz. 53 bin Euro’luk ayakkabıyı raflarıyla birlikte Hollanda ve Belçika’ya gönderdik. Fakat hedeflerimiz büyük. Dünyanın birçok şehrinde Hangar isminin patent başvurusunu yaptık. Kısa bir süre kaldı. Önümüzdeki kış aylarında isim tescillerimizin onaylanmasını bekliyoruz. Bundan sonra Hangar ismini tüm dünya daha fazla duyacak. Çünkü artık dünyanın her yerinde kendi mağazalarımızı açmaya başlayacağız. Çin’i Türkiye’den sileceğiz dedik, bunu başardık. Avrupa’dan da sileceğiz dedik. Şimdi o hedefe doğru yürüyoruz. Tüm ülkeler için yapmış olduğumuz patent başvuruları onaylanmaya başladığında tüm Avrupa ve dünya pazarları Türk ayakkabısının sesini duyacak.”

Haberin Devamı

Hollanda’daki mağazada ilk gün büyük bir izdiham yaşandığını ifade eden Selçuk, “İlk mağaza geçen hafta başı, iki gün sonrasında da diğer mağaza açıldı. İlk gün 1 saat içinde 900 Euro’luk satış yapıldı. Beklemediğimiz bir gelişme oldu. Şunu gördük ki Avrupa ucuz ve iyi ürünü takip ediyor. Zaten biz Avrupa’da başarıyı yakalayacağımızdan şüphe duymuyorduk. Bu bizi biraz daha cesaretlendirdi dedi.  
 
BİNİN ÜZERİNDE KORSAN HANGAR BAYİSİ VAR

Eski bayiler de dahil bayilik sistemini sona erdirdiklerini anlatan Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı  Alpaslan Selçuk, şöyle devam etti: “Bizi iyi temsil etmeyen, farklı fiyata mal satan, farklı ürünleri mağazasında teşhir eden bayilik yapısı tarafımızdan sonlandırıldı. Artık hiçbir bayiyle çalışmıyoruz. Korsan mağazalar canımızı sıkıyor. Hangar tabelası altında halkı kandırarak yüksek fiyatlarla ve kalitesiz ürünleri Hangar Ayakkabı ürünüymüş gibi satanlara karşı hukukçularımız aracılığıyla işlem başlattık. Şu anda binin üzerinde bize ait olmayan fakat markamızı tabelamızı kullanan kişiler mevcut. Markamızı kullanan bu korsanlarla mücadelemiz sürecek. Şu anda kendimize ait perakende mağaza sayımız 60, yıl sonuna kadar 160 noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu konuda ekibimiz çok hızlı.”

Haberin Devamı

KORSANA KARŞI HANGAR HOLOGRAM GELİYOR

Korsana karşı Hangar Hologram çalışması  başlattıklarını belirten Alpaslan Selçuk, “Yeni reklam çalışmalarımızda ve sitemizde mağaza görsellerimizde borda zeminde beyaz çizgi hangar hologram satış noktası ibaresiyle mağazalarımızı korsan hangarlardan ayrıştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızın bu konuda özellikle web sitemizi ziyaret ederek güncel bilgileri almaya davet ediyoruz.” dedi.

Selçuk, “Ar-Ge ekibinin yaptığı yeni çalışmayla poliüretan taban ve su geçirmez malzemeden bayan çizmesinin perakende fiyatı 9.90 TL olacak. Bu fiyatı yakın bir tarihte uygulamaya başlayacağız. Amacımız ithal girdiye dur diyen Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek ayakkabı firması Hangar, üretimle beraber kazandığı gücü fiyata yansıttığını gösterecek dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!