Hollanda'dan 450 bin turist getirecek

Güncelleme Tarihi:

Hollandadan 450 bin turist getirecek
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 29, 2010 12:15

Hollanda'nın en büyük turizm şirketlerinden Corendon, bu yıl Türkiye'ye 450 bin turist getirecek. İki Türk işadamı tarafından 1997 yılında kurulan şirket, 270 milyon euro ciro ile kendi rekorunu da kıracak.

Haberin Devamı

Corendon'un kurucu ortaklarından Atılay Uslu, şirketin Amsterdam'daki merkezinde düzenlediği basın toplantısında yeni hedefleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Corendon'u 1997 yılında diğer ortak Yıldıray Karaer ile birlikte Hollanda ve Belçikalı turistlere Türkiye’de tatil satmak için kurduklarını anlatan Uslu, gelinen noktada Hollanda'nın en büyük beşinci tur operatörlüğüne kadar yükseldiklerini söyledi. 2004 yılında da havayolu yolcu taşımacığını yapmaya karar verdiklerini ve bu amaçla Corendon Havayolları'nı kurduklarını belirten Uslu, şöyle devam etti:

"En son filomuza kattığımız iki uçakla birlikte 7 uçağa yükseldik. Toplam koltuk kapasitemiz de 1198 adete çıktı. Bu yıl uçaklarımızla Avrupa'nın tümünden 1 milyon turisti Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz."

Haberin Devamı

HOLLANDA'DAN 450 BİN TURİST GETİRECEĞİZ

Hollanda'nın en büyük turizm pazarının Türkiye olduğunu ve geçen sene 571 bin Hollandalının geldiğini ifade eden Uslu, bu sene ise rakamın 650 bine yaklaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Uslu, "Hollanda pazarı çok iyi gidiyor. Biz geçen sene 297 bin turist getirmiştik, bu sene daha şimdiden o rakama ulaştık. Sene sonunda 450 bin kişiye çıkacağız. Ciro tahminimizi 137 milyon eurodan 170 milyon euroya revize ediyoruz. Havayolları bölümünün cirosunu da eklediğimizde 270 milyon euroya ulaşacağız" dedi.

Hollandadan 450 bin turist getirecek

Corendon'un kurucu ortakları, Yıldıray Karaer(solda) ve Atılay Uslu

 FLY&GO İLE 10 BİN KİŞİ GELECEK

Corendon'un Hollanda-Türkiye arasında lider tur operatörü konumunda bulunduğunu ve yaz aylarında full kapasite çalıştıklarını kaydeden Uslu, şimdi ise turizmi 12 aya yaymak için çalışacaklarını belirtti. Finike'de beş yıldızlı Presa di Finica Hotel'in işletmesini aldıklarını ve bu oteli kullanarak yeni turizm alanları geliştirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Uslu, şöyle devam etti:

"Mesela geçen sene bisiklet turizmi başlattık. Hollandalılar uçağa biniyor, Türkiye'ye geliyor ve biz de onlara bisikletlerini teslim ediyoruz. Geçen sene bu şekilde 180 kişi geldi. Bu sene ise 780 civarı bekliyoruz. Yine bu sene Fly&Go adını verdiğimiz bir turizm yapacağız. Hollanda'dan gelenlere burada kiralık araçlar ve rotalar verip bölgeleri gezmelerini sağlayacağız. 2010 yılında bu alanda 10 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz.

Haberin Devamı
Eren GÜLER yazıyor
hurriyet.com.tr

Alternatif turizm olarak geçen sene Kapadokya'ya 15 bin, golf turizmine 5 bin, tenise 2 bin, briç için bin turist getirdik. Bundan sonra da yaz harici ayları hareketlendirmek için yeni arayışlarımız devam edecek."

KKTC TURLARI HIZLI BAÅžLADI

Bu yıl KKTC'ye de turist taşımaya başladıklarını anlatan Uslu, ilk olarak 5 bin kişilik bir hedef koyduklarını ancak turların beklentilerinden çok daha iyi gittiğini söyledi. Uslu, "Bugün itibariyle uçak sayımızı haftada ikiye çıkarıyoruz. Hedefimizi de 10 bin turiste yükselttik" dedi.

KKTC'ye Antalya Havaalanı üzerinden gittiklerini ve yolcuların sadece 15 dakikalık bir vakit kaybı olduÄŸunu belirten Uslu, Antalya'ya inip kalkmanın yolcu başına kendilerine maliyetinin ise 35 euro olduÄŸunu söyledi.Â

Haberin Devamı

YUNANÄ°STAN'DA HEDEF LÄ°DERLÄ°K

Benzer şekilde bu sene Yunanistan turlarına ağırlık vereceklerini anlatan Uslu, yaz başında bölgede yaptıkları tespitlerden ilginç sonuçlar çıktığını söyledi.

Corendon olarak ağırlık verecekleri Girit’de turizmin her yıl ortalama yüzde 10 gerilediğini ve onlarca tesisin her yıl atıl hale geldiğini söyleyen Uslu, "Bunda hem kriz hem de Yunan orjinli tur operatörü olmamasının etkisi var. Biz artık Yunanistan pazarını zorlayacağız. İlk etapta 5 bin olan turist sayımızı 15 bine çıkaracağız. Seneye ise hedefimiz 25 bin. Tahmin ediyorum 2012 sonunda Hollanda'dan Yunanistan'a turist getiren en büyük operatör biz oluruz."

Uslu, önümüzdeki dönemde Makedonya, İtalya ve Fransa gibi pazarlara girmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Hollandadan 450 bin turist getirecek

"KAFAMIZI TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞTIRIYORUZ"

Corendon'un ana rotasının Türkiye olduğunu, diğerlerini pazar çeşitlendirmesi için yaptıklarını belirten Uslu, "Biz istesek Yunanistan'da 100 bin turiste de çıkarız ama istemiyoruz. Kafamızı Türkiye için çalıştırıyoruz. 12 ay boyunca Türkiye'ye kaç kişi daha fazla getiririz, onun hesabını yapıyoruz. Mesela Yunanistan'ın da böyle bir operatörü olsa bu kadar kötü duruma düşmezdi. Ülkelerin yurtdışında tur operatörlerinin olması çok önemli" dedi.

TURNUVA YAPACAÄžIZ

Geçen sene itibariyle futbol pazarına girdiklerini ve ilk etapta 43 takımı Türkiye'ye getirdiklerini söyleyen Uslu, burada asıl hedeflerinin amatör takımlar olduğunun altını çizdi. Uslu, seneye kendi adlarına bir turnuva düzenleyeceklerini, ancak ayrıntıların henüz netleşmediğini belirtti.

Haberin Devamı

İKİ YENİ UÇAK GELDİ

Merkezi Antalya'da bulunan Corendon Havayolları, 5 olan uçak sayısını yeni gelen iki uçakla 7'ye çıkardı. Corendon'un filosunda 1 tane Boeing 737-300, 4 tane Boeing 737-400 ve 2 adet de yeni nesil Boeing 737-800 uçak bulunuyor. Corendon'un havayolu bölümünde çalışan sayısı da 100 kişi artarak 370'e çıkacak.

eguler@hurrriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!