Hollanda'da 1 milyon kişi açlık sınırının altında

Güncelleme Tarihi:

Hollandada 1 milyon kişi açlık sınırının altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 15:28

Ekonomik krizinin etkilediği ülkelerden olan Hollanda'da yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısının 1 milyon olduğu belirtildi.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) ile Sosyal ve Kültürel Planlama Bürosu'nun (SCP) ortak hazırladığı 2011 Yoksulluk Raporu'nda fakirliğin önümüzdeki yıl artarak devam edeceği uyarısı yapıldı.

Özellikle çocuklar, tek ebeveynli aileler ve sosyal ödenek alanların zor durumda olduklarına yer verilen raporda, fakirlik sınırı altında hayat sürenlerin sayısının 2012'de 1 milyon 134 bine yükselmesinin beklendiği kaydedildi. 2009 yılında bu sayı 960 bin civarındaydı.

Yoksulluğun artmasının en önemli nedenlerinin insanların alım gücünde yaşanan gerileme ve işsizlikteki artış olduğu vurgulandı.

Özellikle tek ebeveynli çocuklu ailelerin maddi anlamda zorluklar yaşadıkları belirtilen raporda, 18 yaş altındaki çocukların onda birinin yoksulluk sınırı altında hayat sürdüklerine değinildi. Raporda, bu durumda olan çocuklarının sayısının 367 bin olduğu kaydedildi.

Hollanda'da son yıllarda artan fakirlikle mücadele için kurulan Gıda Yardım Bankalarına yapılan başvurularda da artış yaşanıyor. 2002 yılında kurulan ve şu anda ülke genelinde 130 şubeye ulaşan gıda bankalarından haftalık yardım alan aile sayısının 20 binden fazla olduğu belirtildi.

Devlet desteği almayan, gönüllü kurum ve kuruluşların yardımlarıyla hizmetlerini yürüten gıda bankalarına başvuran aileler arasında yabancı kökenliler de önemli bir yer kaplıyor.

Hollanda'daki bazı Türk kuruluşları da son yıllarda Kurban Bayramı'nda, Birlikte Çalışan Müslüman Yardım Kuruluşları Birliği (SMHO) öncülüğünde yoksullar için topladıkları etleri Gıda Yardım Bankalarına veriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!