Hoca'nın derneği kavgalı kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Hocanın derneği kavgalı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yasaklı siyasetçi Necmettin Erbakan'ın MÜSİAD'ı tasfiye amacıyla öncülük ettiği öne sürülen Anadolu Aslanları Derneği kuruluşunu dün ilan etti. Derneğin ilk toplantısında ‘Başkanlık’ ve ‘Dernek’ merkezinin yeri konusunda kavga çıktı.

Kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın, yıldızının barışmadığı MÜSİAD'ı tasfiye amacıyla kurdurduğu söylenen Anadolu Aslanları Derneği (ASKON), kuruluşunu dün ilan etti. Ancak ASKON'da ilk gün ‘Başkanlık’ ve ‘Derneğin merkezi Ankara mı, yoksa İstanbul mu olacak?’ kavgası patlak verdi.

Adını, Erbakan'ın sık sık kullandığı ‘Anadolu Aslanları’ ifadesinden alan ve kuruluşunda da Erbakan'ın iki yakın kurmayı FP'li Fehim Adak ile Teoman Rıza Güneri'nin aktif rol oynadığı ASKON'un kuruluş ilanı için dün Hilton Oteli'nin ‘Anadolu’ solunanda bir basın toplantısı düzenlendi. ASKON'un, başlangıçta 20 kişi olarak planlanan ancak daha sonra sayısı düşürülen 15 kişilik kurucular kurulu şu isimlerden oluştu:

‘‘Akif Gürdoğan, Ferit Obut, Fikret Fikri Kale, Hüseyin Üzülmez, Musa Hallaç, Musa Naci Seven, Mustafa Çelik, Orhan Aydın, Ökkaş Eruslu, Ömer Özalp, Ragıp Gültekin, Remzi Yedikardeş, Yusuf Çelebi, Yusuf Kalyoncuoğlu, Zeynel Abidin Erdem.’’

Üye tabanı olarak kendisine, MÜSİAD'ı hedef aldığı belirtilen ASKON'da, kurulduğu gün ‘Başkanlık’ mücadelesi ortaya çıkması dikkat çekti. Başkanlık için, dün kurucular kurulu adına kuruluş ilanını açıklayan OSTİM Başkanı Orhan Aydın'ın yanı sıra, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez ile Fehim Adak'ın yakın arkadaşı Mardin'li işadamı Remzi Yedikardeş'in adları geçerken, Diyarbakır'lı işadamı Bahri İleri de

başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Sakarya grubunun da kendi başkan adaylarını çıkaracakları bildirildi.

Dünkü toplantıya, Kurucular Kurulu'nda yer almasına karşın, Abdülhamit'in tuğrasını satın alıp Kültür Bakanlığı'na hediye etmesiyle tanınan, TSK'nın hafif nakliye uçağı projesini kazanan İspanyol CASA firmasının temsilciliğini yürüten Mardin'li işadamı Zeynel Abidin Erdem'in katılmaması da dikkat çekti.

Dünkü toplantıda, derneğin merkezinin Ankara mı, yoksa İstanbul mu olacağı konusunda da görüş ayrılığı ortaya çıktı. Kurucular Kurulu'nda merkezin İstanbul olması görüşü benimsenirken, üye işadamları ise buna karşı çıkarak merkezin Ankara olması gerektiğini savundular. Toplantıda daha sonra, başkanlık sorunuyla birlikte merkezin nerede olacağı konusunun da Aralık ayının ilk haftasında İstanbul'da yapılacak ikinci toplantıda karara bağlanması görüşü benimsendi.

Orhan Aydın, Hürriyet'in sorusu üzerine, ASKON'un MÜSİAD'a alternatif olarak kurulmadığını savunarak, ‘Bizim kapımız, TÜSİAD’a da, MÜSİAD'a da, bütün SİAD'lara da açık. Biz geniş açılımlı bir derneğiz' dedi.

Derneğin ismi konusunda ise ‘Kollektif, anonim bir isim. Bu ismi Tansu Çiller de, Mesut Yılmaz da, Necmettin Erbakan da kullandı. Yani şu veya bu şahsa ait bir isim değil. Zaten güzel de bir isim’ diyen Aydın, ASKON olarak 40 ilde temsilcilerini tespit ettiklerini ve 4 bine yakın sanayici ve işadamı ile temasa geçtiklerini bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!