Hızlı büyüme yakaladı Türkiye’den çıkmayı kesinlikle düşünmüyor

Güncelleme Tarihi:

Hızlı büyüme yakaladı Türkiye’den çıkmayı kesinlikle düşünmüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Groupama’nın Türkiye’den ayrılacağı yönündeki iddiaları reddeden Groupama Uluslararası Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü ve Groupama Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Lefevre, “Avrupa’daki en hızlı büyümeyi Türkiye’de yakaladık. Ayrılma gibi bir planımız kesinlikle yok” dedi.

Haberin Devamı

FRANSIZ sigortacılık grubu Groupama’nın Türkiye’den ayrılacağı söylentilerini, ‘sonuna kadar buradayız’ mesajıyla reddeden Groupama’nın Uluslararası Faaliyetlerden Sorumlu Genel Müdürü ve Groupama Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Lefevre, “Geçtiğimiz yıl Avrupa’daki en hızlı büyümeyi Türkiye’de yakaladık. Ortaya atılan bütün iddiaların aksine, Türkiye’nin, sigortacılık anlamında Avrupa’da geleceği en parlak ülke olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dedikoduları reddediyor

Geçtiğimiz yıl Groupama Türkiye’nin Bireysel Emeklilik’te yaklaşık yüzde 20, hayat sigortası dışındaki sigorta ürünlerinde ise yüzde 6’lık bir büyüme kaydettiklerine dikkat çeken Lefevre, “Groupama Sigorta&Groupama Emeklilik’i satarak, Türkiye’den çekileceğimiz yönünde dedikodular çıktı. Türkiye’de sonuna kadar kalmak istediğimizi, buradan beklentimizin çok yüksek olduğunu vurgulayarak bu dedikoduları reddediyoruz. Burada önemli bir oyuncu olarak mevcudiyetimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemi

Avrupa’da pek çok ülkede ekonominin daraldığı bir dönemde Türkiye’nin öneminin ortaya çıktığını vurgulayan Lefevre, şöyle konuştu: “Yunanistan, İspanya ve İtalya içinde bulundukları ekonomik koşullar nedeniyle büyüyemiyor. Şu anda en kötü operasyonumuz Yunanistan. Pazarın daralması nedeniyle yüzde 10 küçüldük. Kriz zamanlarında insanlar sigorta yaptırmaya çekiniyor. Türkiye ve Macaristan gibi ülkelerde araç satışları son 5 yılda yüzde 25 büyüdü. Bu, otomobil sahibi sayısını artırırken, sigorta başvurularında da önemli bir yükselişi temsil ediyor. Bizim için Türkiye gibi büyüyen ülkelerde yer almak çok önemli. Çünkü sadece büyüyen ekonomilerde sigortacılık artış kaydedebiliyor.”

Beklentimiz çok yüksek

Türk ekonomisinin yakaladığı kuvvetli büyüme nedeniyle bu pazardan beklentilerinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Levefre, şunları söyledi: “Türkiye piyasasına çok bağlıyız. Sonuç olarak Türkiye’deki sigorta pazarının büyümesi de bizim için cazibenin arttığını gösteren bir olgu. Türkiye’nin, sigortacılık anlamında Avrupa’da geleceği en yüksek olan ülke olduğuna inanıyoruz. Türkiye’deki operasyonumuzu, var olan dağıtım kanalları ile koruyup, önümüzdeki dönem bunlara yenilerini de ekleyip genişletmeyi planlıyoruz. Geniş bir temsilci ağımız var. Türkiye’de tamamen sigortacılık üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Finansal anlamda başka faaliyetleri Türkiye’de gerçekleştirme gibi bir planımız yok. Sadece Fransa’da bir bankamız var. Bunu Fransa’daki artan rekabet nedeniyle kurmak zorunda kaldık ancak bu işi diğer ülkelere yaymayacağız.”

Haberin Devamı

Türkiye’de bireysel emeklilik farklı işliyor

AKBANK’ın iştiraki Ak Portföy ile işbirliğine giderek bireysel emeklilik işini yerel bir ortak ile sürdürmeyi tercih ettiklerini anlatan Pierre Levefre, şu bilgileri verdi: “İhale usulü yaptığımız ortak arayışı sonucunda Ak Portföy ile anlaştık. Türkiye’nin durumu, dünyada faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerin durumundan biraz daha farklı. Diğer ülkelerde bireysel emeklilik faaliyeti bir çeşit sigortacılık ürünü olarak satılıyor. Türkiye’de ise yapı biraz daha değişik. Türkiye’de tasarruf ve vergi mevzuatı bu birikimin bireysel emeklilik üzerinden yapılmasını öngörüyor. Bunun daha çekici olduğu varsayılıyor. Biz de bu çerçevede mevcut mevzuata uyum göstererek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu da bizim işimizin önemli bir parçası.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!