Hisse senedinde oldu ama konutta yürür mü?

Güncelleme Tarihi:

Hisse senedinde oldu ama konutta yürür mü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 1997 00:00

Haberin Devamı

Balkaner Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Balkaner, inşaat ve finans sektörünün yakından tanıdığı bir isim. Finans sektöründeki aktivitelerini Yurtbank aracılığı ile hızlandıran Balkaner'in adı geçtiğimiz günlerde, yönetimi tamamen Merkez Bankası'na geçen Türk Ticaret Bankası'nın satış dedikodularında da gündeme gelmişti.

Bugüne kadar kamuoyu önünde fazla boy göstermeyen Ali Balkaner, önceki gün grubun bünyesindeki Yurt Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş.'nin bir organizasyonu çerçevesinde düzenlenen toplantıya katıldı. Balkaner, Maslak'ta inşaatı yeni tamamlanan şirkelerinin yeni merkezindeki toplantıda inşaat sektöründeki faaliyetlerini de aktardı. Yurt Gayrimenkul Değerler, grubun sahibi olduğu gayrimenkuller üzerinde geliştirilen konut projelerini satışa çıkarıyor. Yurt Gayrimenkul, Balkaner Grubundaki Üçem İnşaat, Yonca Yapı, Ada İnşaat, As Yapı, Balkaner İnşaat ve Turizm şirketleri tarafından yapılacak konut, villa, işyeri ve turistik tesileri için çok düşük faizli konut kredisi olanağı da sağlıyor.

Yasadışı her işin karşısında olduğunu vurgulayan Ali Balkaner, gayrimenkulde iddialı çıkışlara hazırlanıyor. Düşük faizli konut kredisinin yanısıra konutta iade dönemini de başlattıklarını belirten Balkaner, bu konuda şunları söyledi:

‘‘Evet sattığımız konutu beğenmeyen müşterimiz, isterse bize iade edebilecek. Böyle bir durumda şirket olarak müşterinin ödediği parayı da faizi ile geri vereceğiz. Bunu sözleşmede taahhut ediyoruz.''

Bugüne kadar borsada zaman zaman hisselerini halka arz eden şirketler, güvence adına belirli bir süre hisselerini, yatırımcıya sattıkları fiyattan geri alma garantisi verdiler. Örneğin Akbank, halka açılışında bunu yaptı.

Balkaner'in iadeleri kabulü biraz farklı. Müşteri, aldığı konutu beğenmezse, sadece teslim süresinin sonuna kadar iade edebilecekmiş. Ayrıca müşteriye parası da yasal faiz üzerinden geri ödenecek. Ali Balkaner, konutları kullanıldıktan sonra geri almaları halinde ‘‘hurdacı'' olacaklarını söylüyor. Haklı olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!