‘Hisarlar’ Hintli oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Hisarlar’ Hintli oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 21:50

Hindistan’ın dev şirketi Mahindra&Mahindra, Eskişehir merkezli Hisarlar Makina’nın yüzde 75.1’ini 71 milyon TL’ye satın aldı. Hintli şirket Türkiye ve Avrupa’daki tarım makineleri ürünlerinin sayısını artırmayı hedefliyor. 

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 18 milyar dolar büyüklüğe sahip Hinti Mahindra Grubu’nun bünyesindeki traktör üreticisi Mahindra&Mahindra Ltd (M&M), Türkiye'nin önemli tarımsal ekipman ve çok amaçlı kabin üreticilerinden Eskişehir merkezli Hisarlar Makina'nın çoğunluk hissesini satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu. Hindistan merkezli şirketin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, nisan ayında tamamlanması beklenen 71 milyon liralık (yaklaşık 19 milyon dolar) anlaşmadan sonra Hisarlar Makina'nın yüzde 75.1'i M&M, yüzde 18.7'si Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve geriye kalan yüzde 6.2'si şirketin kurucusu olan Türker ailesinin kontrolünde olacak.

PAZARDA GÜÇLENECEK

Merkezi Mumbai’de olan M&M, söz konusu yatırımla dünyanın önde gelen tarımsal ekipman pazarlarından biri olan Türkiye ve Avrupa piyasasındaki konumunu güçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı. M&M'nin Genel Müdürü Pawan Goenka, söz konusu satın alma işlemini küreselleşme hedeflerinde önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü belirterek, "Mahindra Grubu Hindistan, ABD, Çin ve Japonya gibi pek çok pazarda yer almasının yanı sıra üretim hacmi olarak dünyanın bir numaralı traktör üreticisidir. Agresif bir şekilde küreselleşmeyi hedeflerken, aynı zamanda üretim portföyümüzü çeşitli yeni tarım ekipmanlarını da içerecek şekilde büyütmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

800 ÇALIŞANI VAR

M&M şirketinin Tarımsal Ekipmanlar Birimi CEO’su Rajesh Jejurikar da Hisarlar Makina'nın yüzde 45 pazar payıyla toprak işleme ekipmanları konusunda Türkiye'nin lider şirketi olduğunu, satın almanın Hisarlar'ı küresel bir tarımsal ekipman üreticisi haline getireceğini kaydetti. Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden biri olan Hisarlar Makina, gelirlerinin yüzde 35'ini ihracattan sağlıyor. Şirketin 800'ün üzerinde çalışanı bulunuyor. 

BAKMADAN GEÇME!