Heyecan dorukta!

Güncelleme Tarihi:

Heyecan dorukta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 20:10

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimlerinde heyecan dorukta. Geçtiğimiz hafta finale kalan 7 otomobil İstanbulpark’ta test edildikten sonra final oylaması başladı. OGD üyeleri tarafından en fazla oy alan otomobil yarın akşam düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

Haberin Devamı

OTOMOTİV Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde geri sayım başladı. OGD üyeleri, kazanan otomobili belirlemek için 4 Nisan’da Intercity İstanbulpark’ta bir araya geldi. OGD üyesi gazeteciler tarafından finale kalan 7 otomobilin denendiği test sürüşünde, tüm finalist otomobiller; “Tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı” kriterleri açısından önemli bir sınavdan geçirildi. Gün boyu süren testlerin ardından “Yılın Otomobili” seçimlerinde, ikinci raund başlamış oldu. Her jüri üyesi 7 finalist otomobil arasından sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıttı. Dün sonuçlanan final oylaması sonrası en fazla puan alan finalist, Türkiye’de Yılın Otomobili seçilecek. Birincinin açıklanacağı ödül tören ise yarın akşam gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İKİ AŞAMADAN OLUŞTU

Birinci seçilen marka, Yılın Otomobili logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. Türkiye’de “Yılın Otomobili” seçimleri iki aşamadan oluşuyor. 3 Mart tarihinde yapılan ilk oylama sonucunda jüri üyeleri tarafından en fazla puan alan 7 otomobil, finalde yarışmaya hak kazandı. Ocak 2016 – Şubat  2017 tarihleri arasında satışa sunulmuş olan 25 aday otomobil arasından Honda Civic, Mazda MX-5, Peugeot 3008, Renault Megane, Seat Ateca, Toyota C-HR ve Volvo S90 modelleri finale kaldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili 2017’yi PPG Türkiye Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda,  Intercity, Bridgestone ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor.  Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçiminde kazanan Skoda Superb olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!