Her sonuç için hazırlanıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Her sonuç için hazırlanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 21:56

Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, görevinin ilk haftasında dünyanın en iyi restoranın sahibi Roca kardeşlerin hazırladığı mönüyle 200’ü aşkın misafir ağırladı. Bu lezzetli buluşma sırasında seçimleri sorduğumuz Ali Fuat Erbil, “Her sonuca hazırlanıyoruz. 2016 için daha iyimserim” diye konuştu.

Haberin Devamı

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, 2 Eylül’de Ergun Özen’den devraldığı görevine oldukça lezzetli bir başlangıç yaptı. Erbil, ilk haftasında yoğun geçen gündüz mesaisinin ardından 4 akşam da üst üste dünyanın en iyi restoranı seçilen İspanyol El Celler De Can Roca’nın sahibi 3 kardeşin, İstanbul’da Garanti Bankası müşterileri için hazırladığı özel akşam yemeğine katıldı. Aynı zamanda Garanti Bankası’nın ana ortağı İspanyol BBVA’nın El Celler De Can Roca ile gerçekleştirdiği ‘The Cooking Tour Experience 2015’ isimli gastronomi dünya turu kapsamında Türkiye’ye gelen Roca kardeşler, geçtiğimiz hafta Salt Galata’da, Erbil’in de ev sahipliği ile 200’ün üzerinde misafiri ağırladı.

DAHA ILIMLI BİR ORTAM


Roca kardeşlerin, Türkiye turu için özel bir de belgesel çektiği bu etkinliğin son gecesinde, yeni genel müdür Erbil ile bir araya gelme fırsatı bulduk. Genel Müdürlük koltuğuna oturmasının ardından ilk kez konuşan Ali Fuat Erbil ile olan sohbetimizin ana konusunu elbette gecede sunulan 20’yi aşkın lezzet ve şarap oluşturdu. Ancak tabii ki sohbet bununla sınırlı kalmadı ve konu dönüp dolaşıp seçimlere geldi. Erbil, “Banka olarak 1 Kasım’daki seçimde, 7 Haziran’dakine benzer bir sonuç çıkması veya çıkmaması gibi farklı senaryolara hazırlanıp hazırlanmadıkları’ yönündeki soruya şu cevabı verdi: “Kasım veya aralık ayında Türkiye’de bir hükümet olacak mı? Mutlaka olacak diye bakıyoruz. Tek parti hükümeti mi, koalisyon hükümeti mi olacak, bunu hep beraber göreceğiz. Bundan sonrasında bizler için en önemli olan istikrardır, yapılması gerekli olan reformların devam ettirilmesidir… Önümüzdeki dönemin daha ılımlı bir ortamda geçmesini bekliyoruz. Bankalar olarak her türlü sonuca göre hazırlanıyoruz.” Genel beklentilerin dışında çok daha farklı olumlu ya da olumsuz bir durum gelişmesi durumunu ‘diğer senaryolar’ başlığı altında değerlendirdiklerini kaydeden Erbil, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bankalar olarak baktığımız göstergeler, faiz ne olacak, enflasyon ne olacak, büyüme ne olacak. Politika bu açıdan önemli. 2016 ile ilgili daha iyimserim. İyimserim derken kolay yıl olacak demiyorum ama Türkiye için iyimserim diyorum.”

Haberin Devamı

Yerel tatlardan ilham aldılar

Haberin Devamı

BİR gecede en fazla 70 kişinin ağırlandığı dünyanın en iyi restoranı El Celler De Can Roca’nın sahibi 3 kardeşin, “The Cooking Tour Experience 2015” gastronomi dünya turu kapsamında, Türkiye’nin yerel tatlarından ilham alarak hazırladıkları özel menü Garanti Bankası’nın 200’ü aşkın misafirine sunuldu. İspanya’nın ikinci büyük bankası ve Garanti’nin hissedarı BBVA, 2 yıldır “Dünyanın En İyi Restoranı” unvanına sahip “El Celler de Can Roca” ile “Cooking Up A Tribute” isimli gastronomi dünya turunu gerçekleştiriyor. BBVA ve El Celler de Can Roca projeyi hayata geçirmek üzere Aralık 2013’te güçlerini birleştirdi. Turnenin bu yılki durakları; Arjantin’de Buenos Aires, ABD’de Miami, Birmingham, Houston ve Türkiye’de İstanbul olarak belirlendi. Restoranın sahibi Roca kardeşler ve 40 kişilik ekibi, 5 haftalık turne süresince Amerika’yı boydan boya kat edip, Atlantik ve Akdeniz’i geçtikten sonra Asya ve Avrupa’nın birleştiği İstanbul’daki etkinliklerle yolculuklarını tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!