Her eve internet

Güncelleme Tarihi:

Her eve internet
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 21:19

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta gerçekleştirdiği ‘Akıllı Şehir’ tanıtımında internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak amacıyla hazırlanan “İnternetsiz Ev Kalmasın” seferberliğini başlattıklarını açıkladı. Bakan Arslan, hiç internet kullanmamış 1.8 milyon haneyi internetle buluşturacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dijital dönüşümü için internet kullanımının yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çeken Bakan Arslan, “Bugünün Türkiye’sinde tek bir vatandaşımızın bile internete erişmekten mahrum kalmaması için çalışıyoruz. Çünkü internet herkes için. Gencimiz, yaşlımız, evinde ödevini yapan çocuğumuz, işini büyütmeye çalışan vatandaşımız için. Bu seferberliğin ilk ve en önemli adımı ise, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir olmasını sağlamak” dedi. Bakanlık olarak başlattıkları seferberlik çağrısına Türk Telekom’un hızlı bir şekilde yanıt verdiğini ifade eden Arslan, “Baktığımızda Türkiye genelinde sabit telefon abonesi olan ancak bir kere bile internet kullanmamış 1.8 milyon hane var. Bu seferberliğin ilk hedefi bu vatandaşlarımızı internet ile buluşturmak ve internet hizmetinin her gelir grubu tarafından erişilebilir olmasını sağlamak” ifadelerini kaydetti. Arslan, Türk Telekom’un internetin tüm gelir grupları tarafından ulaşılabilir bir hizmet olması için çalışmalara başladığını da belirterek, “Türk Telekom’daki arkadaşlarımızdan bu seferberlik kapsamında, ilk kez internet ile tanışacak vatandaşlarımız için özel bir tarife çalışmalarını rica ettim. Türk Telekom da sağ olsun çağrımızı hemen benimsedi ve kâr amacı gütmeyen bir tarifeyi çalışmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

KARS’A MOBİL UYGULAMA

Akıllı Şehir projesiyle vatandaşlara sunulan çözümlerden de bahseden Bakan Arslan, şehir hakkında bilgilere kolayca ulaşmak, kamu hizmetlerinin daha verimli hale getirilmesi, güvenliğin arttırılması, yakıt ve enerjiden tasarruf sağlanması gibi imkanların sunulacağı bilgisini paylaştı. Arslan, “Güzel şehrimiz Kars da bu dönüşümde öncü olan şehirlerimizden biri oldu. Kars Mobil uygulaması sayesinde Kars hakkında ihtiyaç duyulan bilgilere akıllı telefonlar üzerinden anında ulaşmak mümkün olacak ve ilimizin tanıtımına katkı sağlanacak. Özellikle engelli vatandaşların Akıllı Şehir uygulamaları ile hayatını kolaylaştırmaya öncelik verdik” açıklamasında bulundu. Kars’a kazandırılan bir diğer proje de şehre özel ‘Kars Mobil’ uygulaması oldu. Uygulama kapsamında Kars’ı tanımak isteyenlere, şehrin tarihi ve kültürel bilgileri mobil uygulama ile sunulacak.

Haberin Devamı

‘KARS FİBER KENT OLACAK’

TÜRK Telekom CEO’su Paul Doany, Kars’ı akıllı şehir yapmakla kalmayıp burayı aynı zamanda fiber kent haline getirdiklerini belirterek, “Hükümetimizin çizdiği vizyon ve bakanlığımızın liderliğinde, doğunun yükselen merkezi olan Kars ilimizi, şehirlerde üretkenlik, ekonomik fırsatlar ve gelirin artmasını sağlayan akıllı şehir uygulamalarıyla donattık. Akıllı şehirler arasında yer alan Kars’ın tam anlamıyla bir fiber kente de dönüşmesi hedefiyle iletişim altyapısını da fiberle güçlendiriyoruz. Bu sayede Kars halkına saniyede 100 megabite kadar internet hızı sunabileceğiz ve Karslıların da bilgi ve iletişim teknolojisinin nimetlerinden en üst düzeyde faydalanmasını sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!