Hepsiburada, girişimci kadınların satışlarını artırmayı hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 15:00

HEPSİBURADA  Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programıyla, girişimci kadınların satışlarını artırmaları için, işlerini artırmaları için Hepsiburada platformunu kullanarak, ürünlerini tüm Türkiye’de satışa açabilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vermeye karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Hanzade Doğan Boyner, "Biz kadınların satışlarını artırmayı, kendimize hedef koyduk. Programımız kapsamındaki farklı desteklerle inşallah kadın girişimcileri büyüteceğiz. Önce Türkiye’ye, sonra belki dünyaya açılacaklar” diye konuştu. Hepsiburada ve KAGİDER iş birliği ile hayata geçirilen “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Hilton İstanbul Bosphorus'daki toplantı sonrası Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner açıklamalarda bulundu. Hanzade Doğan Boyner, proje hakkında şunları söyledi: “Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programıyla, girişimci kadınların satışlarını artırmaları için, işlerini artırmaları için Hepsiburada platformunu kullanarak, ürünlerini tüm Türkiye’de satışa açabilmeleri için elimizden gelen her türlü desteği vermeye karar verdik.

Haberin Devamı

Programın içerisinde çok farklı destekler var. Düşük komisyon oranlarından, ücretsiz resim çekmeye, site içerisinde kadın girişimcilerinin ürünlerinin öne çıkartılmasına kadar kapsamlı bir program oluşturduk. Türkiye’de girişimcilerinin sadece yüzde 8’i kadınlardan oluşuyor, girişimcilerin yüzde 92’si erkeklerden oluşuyor.

Biz kadının ekonomiye katılımının bu kadar kısıtlı olduğu ekonomilerin sağlıklı ve sürdürülebilir büyümede olmayacağına inanıyoruz. Türkiye’nin Hepsiburadası olarak da kendimize bunu bir görev olarak üstümüze aldık. Maalesef bizim platformumuzda da satış yapan işletmelerin yüzde 10’unu kadınlar oluşturuyor. Ancak satış üzerindeki, ciro üzerindeki paya baktığımızda kadınların sahipliğindeki işletmelerin payı sadece yüzde 1. Biz kadınların satışlarını artırmayı, kendimize hedef koyduk. Programımız kapsamındaki farklı desteklerle inşallah kadın girişimcileri büyüteceğiz. Önce Türkiye’ye, sonra belki dünyaya açılacaklar.”  

“KADIN KAZANIRSA AİLE KAZANIYOR”

Hanzade Doğan Boyner, “Şu anda 400 kadar kadın girişimcimiz var platformda, bunu 1000'e  çıkarmaya çalışıyoruz. Bu bizim içimizde yine yüzde 10’dan 15’e çıkacak. Ama bizim asıl önem verdiğimiz satışlar içinde kadın girişimcilerin cirosunun artması. Biz gerçekten bu 1000  kadının hayatında bir fark yaratmak istiyoruz. Kadın kazanırsa aile kazanıyor, kadın çocuğuna harcıyor, Türkiye kazanıyor ve dolayısıyla da üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz” dedi.“

Haberin Devamı

İŞ ORTAKLARI SEÇİMİNDE ŞARTLAR AYNI OLURSA KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIN”

Hanzade Doğan Boyner, kadınlara iş dünyasında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini de belirterek, “Ben iş dünyasına ve büyük kurumlara diyorum ki; bu farkındalıkla olur, tedarikçi seçiminde, iş ortakları seçiminde şartlar aynı olursa kadınlara pozitif ayrımcılık yapın, kadınları tercih edin. Kadın girişimcinin zaten o kadar fazla engeli var ve erkeklere göre daha zorlukları var ki, bu desteği toplum olarak, kurumlar olarak kadınlarımıza vermemiz gerekiyor. Bunu yaparsak ülkemizde uzun vadede kazançlı olacaktır” diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!