Hepsiburada.com 2014’te 1 milyar TL ciro hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Hepsiburada.com 2014’te 1 milyar TL ciro hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 11:22

Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, hepsiburada.com’un her ay bir milyonun üzerinde ürün sattığını belirterek, “2014’te 1 milyar TL ciroyu yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Hanzade Doğan Boyner Türkiye’de e-ticaret pazarının hala küçük bir paya sahip olduğunu söyleyerek, “Pazarın en büyük oyuncusu olarak bunda bizimde sorumluluğumuz var. Belki bazı yatırımlarda geç kaldık. Ama bu yıl başladığımız agresif yatırım dönemiyle büyümeye katkı yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

İnternetin dünyasının en önemli konferanslarından biri olarak gösterilen Webrazzi Summit 2013 bugün kapılarını açtı. Türkiye’ye yeni giriş yapan milyar dolarlık girişimler, özel lansmanlar, Türkiye yatırım ekosisteminin en önemli oyuncuları, başarılı girişimciler, Türkiye’ye yön veren kurumsal firmaların üst düzey yöneticilerinin katıldığı zirve yoğun ilgi gördü. Zirve kapsamında Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal, Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ile bir söyleşi yaptı.

CİRO YÜZDE 50 BÜYÜYOR
Kutsal’ın hepsiburada.com’un finansal sonuçlarına ilişkin soruları yanıtlayan Hanzade Doğan Boyner şöyle konuştu: “Karlılık artışımız gerçekten iyi. Rakamlara baktığımız zaman biz ayda 1 milyondan fazla ürün satıyoruz. Ciroda da yüzde 50’nin üzerinde büyüyoruz. Ama bizim için önemli olan bir rakamlar değil. Biz daha yeni başlıyoruz. Türkiye’nin en büyük e- ticaret şirketi Hepsi Burada. Türkiye’de bunun çok daha yüksek potansiyeli var. Biz müşteriye hizmette ne kadar iyileştirme yaptık, ürün gamına ne yenilikler kattık bunlara odaklanıyoruz. Fiyatta rekabetçi olmayı önemsiyoruz ama tek hedefimiz bu değil. Hizmet kalitesi bizim için çok önemli.”

Haberin Devamı

SERMAYE YOĞUN SEKTÖR
e-ticaret girişimcisi olmak isteyenlere “sermaye” uyarısı yapan Hanzade Doğan Boyner, “Burası sermaye yoğun bir sektör. 1-2 milyon dolar yatırım yapıp birkaç yüz milyon dolar kazanılan bir sektörmüş gibi bir algı var. Offline sektörden daha fazla sermaye gerekiyor. Burada şöyle bir dünya yok; resimleri çekerim, sipariş alırım, 10 gün sonra gönderirim diye bir şey yok. Ciddi sermaye isteyen bir sektör” diye konuştu.

MUTSUZ TEK İNSAN OLMAMALI
Daha agresif bir yatırım dönemi içinde olduklarını anlatan Boyner, 2014’te bunun meyvelerini yiyeceğimizi düşünüyoruz. 2014 asıl hedef alışveriş yapan herkesin Hepsi Burada’dan mutlu ayrılması. 2014 memnun edemediğimiz müşterinin olmamasını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!