Henkel Türkiye'den poliüretan tesisi

Güncelleme Tarihi:

Henkel Türkiyeden poliüretan tesisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 16:02

Henkel, dolgu, montaj ve izolasyon amacıyla kullanılan poliüretan köpük ürünlerinin imal edilmesi için Tuzla'da bulunan Henkel Yapı Kimyasalları Fabrikası içerisinde kurduğu yeni tesisini üretime açtı.

Haberin Devamı

Türk Henkel'den yapılan yazılı açıklamada, Henkel'in üretime açtığı tesisin, Türkiye pazarının yanı sıra Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetlerine de ihracat yapacağı bildirildi.

Henkel'in nihai ürünlerinin yanı sıra birçok farklı iş koluna tedarik ettiği teknolojilerle ambalajdan, otomotive, turizmden, inşaata pek çok sektöre hizmet verdiği vurgulanan açıklamada, Henkel'in mevcut Tuzla Yapı Kimyasalları Fabrikası içerisindeki bin metre karelik alana kurduğu Poliüretan Üretim Tesisinde 8 milyon adet Sista ve Ceresit markalı ürün üretileceği bildirildi.

Bugüne kadar yurt dışından ithal edilen poliüretan köpük ürünlerinin Türkiye'de üretilmeye başlamasıyla birlikte İran, Lübnan ve İsrail'e de ihraç edileceği kaydedilen açıklamada, böylelikle Türkiye'nin Finlandiya ve Estonya'dan sonra Henkel'in poliüretan imalatı yaptığı dünyadaki 3. ülke olacağı aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!