Hem feministim hem Steministim

Güncelleme Tarihi:

Hem feministim hem Steministim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 20:40

Feminizmin çalışan kadınlar için şart olduğunu savunan Gündüz Grup Başkan Yardımcısı Ruken Mızraklı, sadece kadın hakları savunucusu değil aynı zamanda Steminist olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

ABD’nin prestijli üniversitelerin-den New York’taki Columbia Üniversitesi, geçen hafta Türk deri sektörünün öncü kadını Ruken Mızraklı’yı ağırladı. Gündüz Grup Başkan Yardımcısı ve Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mızraklı’nın ‘erkek egemen bir sektörde kadın olmak’ temalı konuşmasına özellikle Amerikalı kız öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Endüstri mühendisi olan Mızraklı, gençlere kariyer yolculuğunun dönüm noktası olan sektör değişikliğine sürpriz bir teklifin neden olduğunu anlattı. Şişecam’da çalışırken borsaya ilgi duymaya başlamış. Borsadaki başarılı performansı bir aile dostlarının ilgisini çekmiş. Böylece ham deri sektörüne adım atmış.

ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ŞART

Tüm dünyada, tabaklama işinde Mızraklı’yla ortak konumunda çalışan yalızca bir kadın girişimci daha var. Mızraklı, “Ataerkil alanda kabul, takdir ve saygı görmek için onların oyununu oynamanız gerekiyor. Piste çıktığınızda, içinizde olduğunu asla bilmediğiniz büyük bir güçle temas ediyorsunuz” dedi. Mızraklı, feminizmin çalışan kadınlar için şart olduğunu savundu. Sadece kadın hakları savunucusu değil aynı zamanda Steminist olduğunu söyledi. Steminizm, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki kadınları ifade ediyor. STEM işlerinde çalışan kadınlar, STEM dışı mesleklerde çalışanlara göre yüzde 33 oranında daha fazla kazanıyor ve erkeklere kıyasla küçük bir maaş farkları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!