Hem çiftlik hem müze

Güncelleme Tarihi:

Hem çiftlik hem müze
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 00:45

İşadamı Asım Kocabıyık’ın doğduğu köye oğlu Ahmet Kocabıyık tarafından kurulan ‘38°30°’ isimli çiftlikte İtalya’dan ithal manda ve inek sütüyle İtalyan peynirleri üretiliyor. Adını bulunduğu yerin koordinatlarından alan çiftlik çağdaş sanat müzesi de olacak.

Haberin Devamı

BORUSAN Holding’in kurucusu Asım Kocabıyık’ın doğduğu köy olan Afyon Tazlar’da oğlu Ahmet Kocabıyık tarafından kurulan 38°30° Çiftliği, yüzde 100 İtalyan teknolojisi ile taze, doğal, sağlıklı ve katkısız ürünler üretiyor. Ürünlerinin İstanbul’da Santral Şarküteri, Antre Gourmet ve Macro ile Türkiye genelinde satışa sunulduğunu kaydeden 38°30° Çiftliği’nin Genel Müdürü Kıvılcım Pınar Kocabıyık, “Temel önceliğimiz sürdürülebilirlik. Doğal kaynakları tüketmeden, onları zenginleştirerek ve çevreye zarar vermeden faaliyetlerimizi sürdürmeye özen gösteriyoruz” dedi.

Hem çiftlik hem müze

Kıvılcım Pınar Kocabıyık

ADI KOORDİNATLARDAN
Asım Kocabıyık 6 yaşına kadar yaşadığı Ayfon’un Tazlar köyünü hayatı boyunca hiç unutmamış, doğduğu köyle ilgisini hiç kaybetmemiş bir insandı. Tazlar köyündeki kadınlara mikro kredi olanağı tanımak, TEMA Vakfı’yla birlikte köyde kırsal kalkınma projeleri yürütmek gibi bölgenin gelişmesini sağlayacak projeleri hayata geçiren Asım Kocabıyık’ın oğlu Ahmet Kocabıyık da babaocağı Tazlar köyüne yatırım yaptı. Ahmet Kocabıyık, Tazlar köyünde 2000 dönümlük arazide 38°30° Çiftliği’ni kurdu. Adını bulunduğu yerin koordinatlarından alan 38°30° Çiftliği hem bir peynir çiftliği hem de yakında açık hava çağdaş sanat müzesi olacak. Çiftliğin başında Ahmet Kocabıyık’ın gelini Kıvılcım Pınar Kocabıyık ve Behruz Mamadov var.

Tesislerde İtalyan peynirleri üretimi Afyonlu kadınlar ve gıda mühendisleriyle hayata geçiyor. İtalya’dan getirilen makineler ve İtalyan gıda uzmanlarının yönlendirmeleriyle üretim yapılıyor. Çiftliğin en temel kuralı dışarıdan asla süt almamak. En iyi kalitede üretim için İtalya’dan su mandaları, Avusturya’dan Simental cinsi inekler getirilmiş, yakında Halep keçileri gelecek. İtalyan mandalarının Türk mandalarından 3 kat daha fazla süt verdiğini belirten Behruz Mamadov, “Anadolu mandaları biraz vahşi, adam etmek zor. Aynı gıdayla Türk mandaları 6 litre kadar süt verirken, İtalyan mandaları 16 kiloya kadar süt veriyor” dedi.

SÜTAŞ VE PINAR'A SÜT VERİYOR
ÇİFTLİK kendi peynir üretimi dışında Sütaş ve Pınar’a da süt veriyor. Günde 1500 litre süt üretilen çitflikte hedef günde 2000 litre inek, 2000 litre de manda sütü üretmek. Çiftlikte inek sütünden Burrata ve Mozzarella, manda sütünden Burrata ve Mozeralla, Ricotta, isli ve normal Scamorza, isli ve normal Blok Mozeralla gibi taze İtalyan peynirlerinin üretimi yapılıyor. İtalyan peynirleri de üretiliyor. Kıvılcım Kocabıyık, günde 300 kg peynir ürettiklerini ve bir ay içinde Macro marketlerde ürünlerinin satılmaya başlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!