Hedef, 2015’te 6 milyon katılımcı

Güncelleme Tarihi:

Hedef, 2015’te 6 milyon katılımcı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:14

BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su Cemal Kişmir, 2015’te yasal düzenlemelerin de etkisiyle bireysel emeklilikte 6 milyon katılımcıya, 50 milyar TL’ye yakın da fon büyüklüğüne ulaşılacağını söyledi.

Haberin Devamı

BNP Paribas Cardif Türkiye CEO’su Cemal Kişmir, 2015’te Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES), daha çok bireysel ve kurumsal katılımcıya ulaşmasıyla büyümenin devam edeceğini söyledi. Kasım sonu itibariyle 5 milyona yakın katılımcıya ve 34 milyar TL hacminde fon büyüklüğüne ulaşıldığını belirten Kişmir, geçen yılsonuna göre katılımcı sayısının 823 bin kişi artarken, fon tutarının yaklaşık 8,8 milyar TL büyüme gösterdiğini kaydetti.

VAKIFLARIN AKTARIMI

Cemal Kişmir, 2015 yılında devlet katkısı ve artan farkındalığın getirdiği ivmelenen büyümenin yanı sıra, yasal düzenlemelerin neticesinde vakıf ve sandıkların BES’e aktarım sürecinin hızlanmasını ve fon performansına yönelik daha rekabetçi uygulamalarla BES’in tasarruf aracı olarak da daha cazip hale geleceğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“2015 yılsonuna kadar 6 milyon üzerinde katılımcı ve devlet katkısı hariç 50 milyar TL’ye yakın fon büyüklüğüne ulaşılmasını bekliyoruz. Zorunlu katılım uygulamasının 2015 yılında uygulamaya girmesi bizler için de kritik başlıklar arasında. Son dönemde görüşülen tasarılardan biri olan iş gücüne katılan tüm bireyler için otomatik BES hesabı oluşturulması, sistemin katılımcılar açısından görünürlüğünü arttırmanın yanı sıra şirketler için de bireylere ulaşmayı önemli ölçüde kolaylaştıracak bir adım olacak.”

Haberin Devamı

FON PERFORMANSI

Cemal Kişmir, kesinti oranlarının yeniden gündeme gelmesine de değinerek, “2015 yılı içinde BES fonlarının performansını artırmak için fonlardan performansa dayalı kesinti uygulamasına geçileceği biliniyordu. Katılımcısına daha iyi getiri sunan şirketler, mevcut fon işletim gideri kesintisi dışında daha iyi getiri elde edilmesi durumunda performans ücreti de alabilecekler. Bu uygulama ile fon performanslarında rekabetin arttırılması amaçlanıyor. Konuyu şirketler açısından değerlendirdiğimizde, henüz yatırım aşamasında ve karlılığı yakalayamamış bir sektör olarak olası değişikliğin, şirketlerin bilançolarına getirecekleri ilave yük nedeniyle karlılıkların bir kez daha ötelenebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!