HD’ye asıldı, 1.5 milyon eve girdi

Güncelleme Tarihi:

HD’ye asıldı, 1.5 milyon eve girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

D-Smart’ın HD’ye (yüksek çözünürlük) önemli yatırımlar yaptığını söyleyen D-Smart ve Smile Şirketler Grubu CEO’su Mustafa Gözalan, “Bugün HD yayınlarında Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri haline geldik. Maçlar, belgeseller, diziler ve filmler artık HD olarak izleniyor. Tek bir noktadan hizmet vererek internet, telekom ve TV alanında 1.5 milyon eve girmeyi başardık” dedi.

DİJİTAL eğlence platformu D-Smart son dönemlerde HD’ye yaptığı yatırımlarla bu alanda kanal sayısını artırdı. HD olarak yayınlanan dizi, film, maç ve belgesellerle büyük ilgi gören D-Smart kanallarında yatırıma devam edeceklerini açıklayan D-Smart ve Smile Şirketler Grubu CEO’su Mustafa Gözalan, “Telekom, internet ve TV hizmetleriyle bugün Türkiye genelinde 1.5 milyon eve girmeyi başardık. 2010 sonu hedefimizi büyüttük. UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları başta olmak üzere bir çok maç, dizi ve belgeseli HD kalitesiyle D-Smart’ta izlenebilir hale getirdik” dedi.

Telekom, internet ve TV

2010’da büyümeye devam eden dijital yayıncılık pazarında yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mustafa Gözalan, şöyle konuştu: “D-Smart ve Smile ADSL operasyonlarını birleştirerek Türkiye’de tek bir noktadan telekom, internet ve TV hizmetlerini veren yapıya kavuştuk. Hizmet verdiğimiz hane sayısı 1.5 milyona ulaştı. İstanbul ve Gümüşhane’de yer alan çağrı merkezlerimiz, çalışanlarımız, bayilerimiz ve iş ortaklarımızla birlikte önemli bir istihdam zinciri oluşturduk. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada oluşturduğumuz iş modelleri ve örnek uygulamalar ile sektörde ön plana çıkmayı sürdüreceğiz.”

1.2 milyon adet satıldı
/images/100/0x0/55ea1c3af018fbb8f86bdb99


Son dönemlerde önemli iş ortaklıklarına imza attıklarını dile getiren Mustafa Gözalan, şu bilgileri verdi: “Bu konuda TV üreticisi veya ithalatçısı iş ortaklarımıza da bir mesajımız var. Kapasiteyi artırsınlar, Türkiye’de HD yayınların yaygınlaşması için üzerimize düşeni yerine getireceğiz. 2005 yılında tüm dünyada 10 milyon HD TV bulunuyordu. 2010 yılına gelindiğinde ise sadece Türkiye’de yılda 1.2 ile 1.4 milyon adet HD TV satıldı. Gelecek 5 senede 7 ile 10 milyon HD TV’nin evlerimizde yerini alacağını öngörüyoruz. Sektörde yaşanan hızlı gelişmeye uygun olarak da D-Smart Platformu yatırımlarımızı sürdüreceğiz.”

Yeni kampanyalar

D-Smart HD’nin içeriğini zenginleştirme çalışmalarına hız verdiklerini anlatan D-Smart Pazarlama Grup Başkanı Didem Aksoy da şöyle konuştu: “Kampanya kapsamında, HD televizyon sahiplerini izleyemedikleri gerçek HD kalitesi ile buluşturmayı, HD yayını ile evlerdeki HD televizyonların hakkını vermeyi amaçladık. Ayda 29.99 TL’den başlayan indirimli fiyatlar sunuyoruz. D-Smart’lılar ise kullandıkları D-Smart uyumlu uydu alıcılarını iade ederek, bu fırsattan daha da uygun fiyatlarla, ayda 19.99 TL başlayan fiyatlarla yararlanabilecek.”

Bir maç açık, bir maç şifreli kanalda

UEFA’nın kriterleri doğrultusunda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek takımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Gözalan, “Bu ligde yayınlarla ilgili olarak bazı detaylar bulunuyor. Bu kupada 2 takımla mücadele ettiğimiz zaman bir maçı açık kanaldan diğer maçı şifreli kanaldan vermek zorundayız. Ancak hangi maçların açık kanaldan hangilerinin şifreli kanaldan yayınlanacağı, takımların maç trafiğiyle bağlantılı. Bunu önceden tahmin etmek imkansız” dedi.

İyi sonuca sadece televizyon yetmiyor

DİJİTAL eğlence platformu D-Smart’ın, ürün yelpazesine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Mustafa Gözalan, şu değerlendirmeyi yaptı:
Standart Definition (SD) yayın kalitesinden High Definition (HD) yayın kalitesine geçişin siyah-beyazdan renkli yayınlara geçiş gibi devrimsel bir nitelik taşıyor.
HD yayının geniş kitlelerle buluşabilmesi için TV ve uydu alıcısı üreticileri, HD yayın yapan dijital platformlarla işbirliği içinde olması gerekiyor.
HD televizyon sahiplerinin bir çoğu HD yayın seyrettiklerini zannediyor.
Gerçek HD yayın izlenebilmesi için HD televizyon, HD uydu alıcısı ve HD yayın gerekiyor.
HD televizyonlar ancak HD yayın ile tam kapasiteli olarak kullanılabiliyor.

Milli Takım’ın maçları HD olarak yayınlanacak

D-Smart’ın 10 HD kanala ulaştığını açıklayan Didem Aksoy, şu bilgileri verdi: “D-Smart eğlence dünyasına yeni bir kanal eklenecek. Yeni yayına başlayacak HDen kanalında dünyaca ünlü diziler, belgeseller ve basketbol karşılaşmaları HD farkı ile yer alacak. Bu çalışmayı Doğuş Grubu’na ait televizyon kanallarıyla birlikte yapacağız. Kanal D HD ve Star HD, Discovery Channel ve Animal Planet’taki belgesel programları ile 24 saat kesintisiz HD yayını bulunuyor. Her ay 150 kadar HD film yayınlayan SinemaTV HD ve Sinema TV HD2 kanalları, Penthouse HD, zengin spor içeriği ile Eurosport HD aboneler izleyebiliyor. Ayrıca Dünya Basketbol Şampiyonası, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa ve Dünya Kupası ön eleme maçları ile UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları da HD olarak sadece D-Smart HD’de yer alıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!