Hazine Mart ayında 4 ihale düzenleyecek

Güncelleme Tarihi:

Hazine Mart ayında 4 ihale düzenleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 17:46

Hazine, Mart ayında 3 ay vadeli referans bono ihalesi ile 3 tahvil ihalesi düzenleyecek.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 13 Mart'ta 91 gün (3 ay) vadeli iskontolu YTL cinsinden referans bono ihalesi yapılacak.
Hazine, aynı gün 1.764 gün (5 yıl) vadeli YTL cinsi değişken kuponlu tahvil ihalesi gerçekleştirecek.
14 Mart'ta ise 539 gün vadeli YTL cinsinden iskontolu tahvil ihalesi düzenleyecek olan Hazine, 28 Mart'ta da 1.757 gün vadeli (5 Yıl) YTL cinsi sabit kuponlu tahvil ihalesi yapacak.
Referans bono ihalesinde net 946 milyon YTL tutarında ihraç yapılması öngörülürken, bu miktar Mart ayında piyasaya yapılacak ödemeler ve kamu kurumlarına yapılan ROT (rekabetçi olmayan teklif) satışlarının geri ödeme tutarları toplamının yüzde 10'una denk geliyor.
5 yıllık değişken kuponlu tahvil ihalesinde azami 1,5 milyar YTL tutarında borçlanma gerçekleştirilecek. Bu ihalede rekabetçi olmayan tekliflerin karşılanması yoluyla yapılacak toplam ihraç tutarı, ilgili ihale için belirlenmiş üst limitin yüzde 30'nu aşamayacak.

-EN BÜYÜK İÇ BORÇ ÖDEMESİ 15 MART'TA-

Hazine, Mart ayının en büyük iç borç ödemesini ise 7 milyar 381 milyon YTL'si piyasaya, 518 milyon YTL'si de kamu kurumlarına yapılan satışların geri ödemesi olmak üzere, toplam 7 milyar 898 milyon YTL ile 15 Mart'ta gerçekleştirecek.
Mart ayının ikinci büyük ödemesi ise 1 milyar 200 milyon YTL'lik ödeme ile Zorunlu Tasarruf nema taksit ödemeleri olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!