Hazine iki yıllık tahvil satacak

Güncelleme Tarihi:

Hazine iki yıllık tahvil satacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hazine, Devlet tahvili ve Hazine bonolarının faiz geliri üzerinden stopajın kaldırılmasıyla birlikte uzun vadeli borçlanmaya ve iç borçlanma ihale sisteminde değişikliğe hazırlanıyor. 2 yıl vadeli üç ayda bir faiz ödemeli ve üç ay vadeli bono ihalelerinde oluşacak faize endeksli tahvil ihracı planlayan Hazine, İMKB uluslararası pazarında da bir ihraç yapacak.

Hazine yetkilileri, Hazine bonosu ve Devlet tahvillerinin faiz gelirleri üzerinden alınan stopajın 1 Ekim'den itibaren kaldırılmasından sonra iç borçlanmada yeniden çoklu fiyat ihalesi sistemine geçileceğini belirttiler. Bu sistemde, ihaleye giren kuruluşlaraın ihraç edilecek tahvil ve bonolar için önerdikleri fiyatlar yüksekten düşüğe göre sıralanıyor, Hazine kabul ettiği en düşük fiyatın üzerindeki talepleri, talep sahiplerinin önerdikleri fiyattan karşılıyor.

Hazine, yeni enstrüman olarak 2 yıl vadeli üç ayda bir kupon ödemeli, sabit faizli ve üç ay vadeli bono ihalelerinde oluşacak faizlere endeksli tahviller ihraç etmeyi planladığını açıklandı. 3 ay ve bir yıl vadeli iskontolu senet ihaleleleri ile enflasyona endeksli tahvil ihraçlarına da devam edileceği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!