Hazine Demiralp’in

Güncelleme Tarihi:

Hazine Demiralp’in
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hazine Müsteşarlığı'na, Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Demiralp atandı. Demiralp'in atamasına ilişkin kararname, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Hazine Müsteşarlığı, Yener Dinçmen'in 4 Mayıs'ta emekliye ayrılmasıyla boşalmıştı. Bu tarihten itibaren Hazine Müsteşarlığı görevini vekaleten, Müsteşar Yardımcısı Cüneyt Sel yürütüyordu.

Hazine Müsteşarlığı'na dün atanan Selçuk Demiralp, ‘‘Bugünkü Türkiye koşullarında, görevimin ne kadar zor olduğunu idraki içindeyim’’ dedi. Demiralp, hükümetin programının belli olduğunu, hükümetin programına uyumlu çalışmaya çaba sarf edeceklerini kaydetti.

Demiralp dün saat 11.30'da geldiği Hazine Müsteşarlığı'nda, Cüneyt Sel ile yaklaşık bir saat görüştü. Demiralp, 20 yıldır tanıdığı Sel'in aldığı kararı saygıyla karşılayacağını söyledi. Demiralp, IMF ile görüşmelerin Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda devam edeceğini belirtti. Demiralp, göreve atanmasının ardından geldiği Hazine Müsteşarlığı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bugün zor şartlar içinde bulunduğunu, ekonominin içinde bulunduğu şartların herkes tarafından bilindiğini, bu sorunların çözümü için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Hazine'nin politikasının, geçen dönemde olduğu gibi bugün de değişmeden devam edeceğini belirten Demiralp, sorunların çözümü konusunda Hazine'nin birikmiş deneyimlerinden faydalanacağını ifade etti. Demiralp, hükümetin programının belli olduğunu ve bu program çerçevesinde çalışmalarına, hükümetle uzlaşma içinde devam edeceklerini de belirtti.

Hazine Müsteşar Demiralp, bir soruya karşılık, IMF belgelerinin sızdırılması konusunda basında çıkan haberlerle ilgili herhangi bir şey söyleyemeyeceğini belirtirken, göreve yeni başladığını vurguladı. Demiralp, ‘‘Ama ben arkadaşlarımı ve bu kurumu tanıyorum. Ona göre değerlendireceğim. Ben, açık ve şeffaf çalışmayı seven bir insanım’’ dedi.

8 yıla Mercedes bağışladı

YENİ Hazine Müsteşarı Selçuk Demiralp, Eximbank Genel Müdürü iken Mercedes marka makam otomobilini satarak parasını 8 yıllık kesintisiz eğitime bağışlamıştı. Demiralp, 27 yıldır bu yana devlet görevinde bulunuyor.

1947 doğumlu Demiralp, ODTÜ İdari İlimler Fakültesi mezunu. 1972 yılında Maliye Bakanlığı'nda maliye müfettişi olarak göreve başladı. 1982-1986 yılları arasında, HDTM'de Dış Finansman Dairesi Başkanlığı yapan Selçuk Demiralp, 1986 yılında, Washington Büyükelçiliği Ekonomi Müşavirliği'ne atandı. 1989'da Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası İcra Direktör Vekilliği, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü, Altın Borsası kurucu üyeliği görevlerin de bulundu. Demiralp, 7 Aralık 1997 tarihinden bu yana, T.C Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!