Hazine arazileri dışarıda satılacak

Güncelleme Tarihi:

Hazine arazileri dışarıda satılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hazine arazileri, gayrımenkul yatırım ortaklıkları kanalıyla yurtdışına da açılıyor. Maliye Bakanlığı Milli Emlak ve Arsa Ofisi Genel Müdürlükleri, hazine arazilerinin gayrımenkul yatırım ortaklıkları aracılığıyla satılmasına yönelik ön çalışmaları tamamladı. Halen gerek Milli Emlak, gerekse Arsa Ofisi tarafından ihale yoluyla satılan hazine arazilerinin daha iyi değerlendirilmesi ve şehir içlerindeki trilyonluk arsaların da elden çıkarılması için uygulamaya konulması planlanan gayrımenkul yatırım ortaklığı ile satış modeli, bayram sonrası Maliye Bakanı Zekeriya Temizel'in de önüne konulacak. Söz konusu çalışma, hükümetin de onayının alınmasının ardından yürürlüğe sokulacak.

FİRMALAR SIRADA

Arsa Ofisi'nin ‘‘Ortak olduğu Gayrı Menkul Yatırım Ortaklığı şirketlerine sermaye karşılığı arsa vermesi’’ni öngören yönetmelik değişikliği ile daha önce hukuki altyapısı da oluşturulan modelde Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, çeşitli merkezlerde değerlendirilecek Hazine arazilerini Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden satın alacak. Ofis, imarsız arsalardan imar geçirecek, varolan imar planlarını da değiştirerek, sözkonusu arsaları ticaret merkezi, toplu konut alanı gibi rantı yüksek yerler haline getirecek. İmar planları karşılığında gerekirse, belediyelere de gelirden pay verilecek.

Ofis, gayrımenkul yatırım ortaklığı şirketlerine bu arsalar ile ortak olacak. Söz konusu kuruluşlar da, bu araziler karşılığı gayrımenkul yatırım ortaklığı senetlerini satışa sunacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!