Haydi tabletler okula!

Güncelleme Tarihi:

Haydi tabletler okula
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 22:24

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldı. Okul ihtiyaçları listesinin başında ise tabletler, dizüstü bilgisayarlar, yeni nesil USB bellekler ve yazıcılar var. Bu hafta en doğru modeli seçebilmeniz için bir rehber hazırladık.

Haberin Devamı

OKULLARIN açılmasına geri sayım başladı. Velileri okul telaşı, öğrencileri ise yeni öğretim yılı heyecanı sardı. Defterle ve kitapla yapılan eğitim giderek azalırken dijital eğitim ise her geçen gün artıyor. Tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve akıllı tahtaların eğitimin en önemli araçları haline geliyor. Birçok okul, öğrenciler artık defter, kitap yerine artık son teknolojiyle geliştirilen bu akıllı cihazları kullanıyor.
Paylaşılan bilgilere göre 2015-2016 eğitim öğretim yılında okula başlangıç giderleri 707 ile bin 426 lira arasında değişiyor. Okula başlangıç gideleri bu kadar yüksek olunca doğru cihazı seçmek çok önemli. Kalitesi yüksek, işlevsel, batarya ömrü yeterli ve önemlisi de uygun fiyat gibi birçok kritere velilerin dikkat etmesi gerekiyor. Bu yüzden velilerin en doğru bilgisayar ve tablet gibi cihazlardan birini seçebilmesi için bir rehber hazırladık.

Haberin Devamı

En iyi çözüm ikisi bir arada

Klasik dizüstü bilgisayarlar, birçok alanda tercih edilmeye devem edilse de okullar için daha iyi çözümler tercih edebilmek mümkün. Hibrit yani ikisi bir arada bilgisayar olarak geçen modeller son dönemlerin trendleri arasında yer alıyor. Özellikle okullarda. Bunun sebebi ise bu cihazların hem tablet gibi hem de bilgisayar gibi kullanılabilir olması. İsteyen öğrenciler ekranı çevirerek veya çıkararak ikisi bir arada bilgisayarlarını daha pratik bir şekilde kullanabiliyor. Bu da öğrencilerin derslerde daha verimli bir şekilde çalışabilmesini sağlıyor. Birçok bilgisayar üreticisinin ikisi bir arada bilgisayar modeli bulunuyor. Casper N360, HP Stream x360, Lenovo Flex 2, Asus Transformer Book ve Toshiba Satellite Click Mini serileri öğrenciler için en uygun bilgisayar modelleri arasında. İkisi bir arada modellerin fiyatları ise 800 lira ile 3 bin lira arasında değişiyor.

En hafifleri geldi

Bir öğrenci en az dersler kadar ağır bir çantayı sırtında taşırken de zorlanıyor. Kitap ve defterlerden dolayı 3-5 kiloya kadar çıkan okul çantaların ağırlıklarına bir de tabletler de eklenince öğrenciler tam bir çile çekiyor. Ancak gelişen teknoloji sayesinde daha önce 1 kilograma kadar yakın olan tablet bilgisayarların ağırlıkları yarım kilonun altına bile indi. Ancak özel okullara göre eğitimde kullanacak tabletlerin modelleri de değişiyor. Bazı özel okullar 7 inçlik tabletleri tercih ederken bazı okullar da 10 inçlik tabletleri kabul ediyor. Bu yüzden tablet almadan önce okula danışmanızda fayda var. Şu anda teknoloji mağazalarında satılan birçok farklı tablet modeli bulunuyor. Öğrencilerin taşımakta zorluk çekmeyeceği tablet modelleri arasında Apple iPad Air 2, Samsung Galaxy Tab S2, Asus Memo Pad, Casper VIA T10-B, Escort Joye ES950, Lenovo A8-50 seçim yapılabilir. Bu modellerin fiyatları ise 200 ile 2 bin lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Onlarsız olmaz

Bir öğrencinin mutlaka sahip olması gereken teknolojik ürünlerin başında USB bellekler geliyor. İlk çıktığı yıllardan beri elimizden düşmeyen USB bellekler artık ilk modellere göre olduk.a akıllandı. Wi-Fi bağlantı özelliği ile kullanıcılara sunulmaya başlanan USB bellek modelleri, ister bilgisayara bağlayarak ister kablosuz olarak kullanılabiliyor. Örneğin, tabletinizde olan bir dökümanı yedeklemek istediğinizde bunu kablosuz olarak yeni nesil USB belleklere aktarıp daha sonra bilgisayara USB girişten aktarabilirsiniz. Şu anda yeni nesil USB bellek modelleri arasında SanDisk’in ürettiği ürünler bulunuyor. ‘Sandisk Connect Wireless Flash Drive’ adındaki modellerin fiyatları 100 lira civarından başlıyor.

Haberin Devamı

Okuldan bas, evde yazıcı çalışsın

Deftere yazılan ödevler artık neredeyse kalmadı. Öğretmenler, verdikleri ödevlerde artık bilgisayarda yazılmış ödevleri tercih etmeye başlıyor. Bu ödevlerin yazıcı çıkış alabilmek için ise en iyi yol internete bağlanabilen modelleri kullanmak. Samsung, HP, Epson ve Canon gibi markaların ürettiği yeni yazıcı modelleri internete bağlanarak uzakta olsanız bile anlık olarak istediğiniz dosyaları yazdırmanızı sağlıyor. Buna ek olarak yeni yazıcı modelleride yer alan NFC teknolojisi sayesinde ise tablet veya akıllı telefonlarınızdaki tüm içerikler saniyeler içerinde yazıcılara aktarılabiliyor. Bu teknolojiye sahip birçok yazıcı modeli bulunuyor. Fiyatları ise 200 lira ile 1000 lira arasında değişiyor.


Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Telefon tutabilmek için özel şemsiye

SONBAHAR ayları geldi çattı. Yağmurlu günlerle beraber şemsiye kullanacağımız günlere ‘merhaba’ dedik. Ancak hem şemsiye hem de akllı telefon tutmak ise bir çile. Bu sorundan yola çıkan girişimciler Phonebrella adında bir şemsiye geliştirdi. Phonebrella’nın sapı ortası delik ve oval şekilde. Buradan ellerini geçiren kullanıcılar, hem akıllı telefonlarını hem de şemsiyeyi kolaylıkla tutabiliyor ve kullanabiliyor.


OYUN DÜNYASI

PES 2016 satışa çıktı

EFSANE futbol oyunlarından PES 2016 satışa çıktı. 20. yılını kutlayan PES serisinin yeni oyunu PlayStation 4, XboxOne, PlayStation 3, Xbox 360 ve Windows PC için teknoloji mağazalarındaki raflarda yer alıyor. ‘Geçmişi Sev, Geleceği Oyna’ sloganıyla kullanıcılara sunulan yeni bölümde, oyuna eklenen oynanış ve sunum öğeleri dikkat çekiyor. Yetenek, yakın kontrol ve bireyselliği ön plana çıkaran PES 2016 buna uygun olarak kapak yıldızı olarak Neymar Jr ve Alvaro Morata’yı kullanıyor. PES 2016’nın satış fiyatları ise oyun platformuna göre 80 lira ile 240 lira arasında değişiyor.


UYGULAMA

Haberin Devamı

‘Cep’ten su siparişi

HER defasında su şirketini telefonla arayıp sipariş vermekten sıkılanlar için yeni bir akıllı telefon uygulaması geliştirildi. BiSU adındaki uygulama, Android ve iOS uygulamalarıyla akıllı telefonunuz üzerinden su siparişinizi vermenizi sağlıyor. Bayiye kayıtlı cep telefonu numaranızı tanıyan sistem hemen aboneliğinizi gösteriyor ve hızlıca sipariş verebiliyorsunuz. Verdiğiniz bir siparişi de tekrarlayabiliyorsunuz. BiSu uygulamasında şu anda 20 farklı su şirketi yer alıyor. Mevcut aboneliğinizin yanısıra diğer markaların fırsatlarını da görebiliyor ve yeni fırsatlardan faydalanma imkanınız oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!