Haydar Aliyev’e Türk kuvarsı

Güncelleme Tarihi:

Haydar Aliyev’e Türk kuvarsı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Azerbaycan’ın simgesi olması planlanan Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’nın yeni dış hatlar terminalinde Türk kuvarsı kullanılacak.

Haberin Devamı

Eylül ayında hizmete açılması planlanan havalimanının dış hatlar terminalinin 50 bin metrekareyi bulan zemin, duvar, kolon kaplamalarında Belenco Kuvars Yüzeyler kullanılacak.

UÇUŞ MERKEZİ OLACAK

Ölçeği ve uzay mekiğini andıran modern tasarımıyla Azerbaycan’ın simgesi olacak havalimanı, Bakü’yü Kafkasların uçuş ve bağlantı merkezi yapacak. Dünya çapında dev birçok markanın yer almak için kıyasıya rekabet ettiği projede zemin, duvar ve kolon kaplamalarında Türk kuvarsı tercih edildi. Yılda üç milyon yolcuyu ağırlaması beklenen havalimanının zeminlerinde kullanılan kuvars, mekânda sunduğu şık ve özgün tasarım olanaklarının yanısıra yoğun yaya trafiğine karşı gösterdiği yüksek aşınma ve çizilme dayanımıyla da tercih edilme nedeni oldu.

AYDINLIK BİR MEKÂN

Kuvars, Belenco’nun USGBC Yeşil Bina Sertifikasına sahip olan Manisa fabrikasında üretiliyor. Havalimanında koleksiyonun Juliet White, Chestnut Cream, Sahara Beige ve Obit Black renkleri kullanılacak. Mermer dokusundan esinlenilerek geliştirilen damarlı görünümde bej tonlarda Chestnut Cream, düz beyaz renkteki Juliet White kullanılarak aydınlık ve ferah bir mekân yaratılacak. Kolonlarda kullanılan Sahara Beige ve bordürlerdeki siyah Orbit Black ile de ortama hareket katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!