Hayat kolaylaştıran ‘akıllı’ uygulamalar

Güncelleme Tarihi:

Hayat kolaylaştıran ‘akıllı’ uygulamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:31

AKILLI telefonlar ve tabletler yeni nesil kullanım alışkanlıkları sunmaya devam ediyor. Uygulama mağazasını detaylı olarak inceleyen kullanıcılar hayatlarını kolaylaştıran uygulamaları keşfediyor.

Haberin Devamı

Bankacılıktan daha kolay yön bulmaya, e-postadan takvim uygulamalarına kadar birçok hayat kolaytırabilecek uygulama, keşfedilmeyi bekliyor. Her işini uygulamalardan gören kullanıcıların vazgeçemeyeceği uygulamalar tüm dünyada indirilme rekorları kırarken Türkiye’deki birçok kullanıcı söz konusu uygulamaları bilmiyor. Bu yüzden akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırabilecek uygulamaları biraraya getirdik.

Kartsız para çekin

En çok tercih edilen tablet ve akıllı telefon uygulamalarının başında geliyor. Türkiye’deki bankalar dünya çapında önemli yeniliklere imza atarken bakiye kontrolünün dışında birçok özellik sunuyor. Örneğin bankamatiklerden barkod ile para çekme bu özellikler arasında yer alıyor. Birçok bankacılık uygulaması üzerinde yer alan yeni nesil ‘QR’ kodlarla kullanıcılara bankamatiklerden şifresiz ve kartsız para çekilmesini sağlıyor.

Postalar tek uygulamada

Dünyanın en çok indirilen verimlilik uygulamalarının başında geliyor. Kullanıcıların tüm e-posta hesaplarını biraraya toplayan Mailbox, benzer uygulamalardan daha derli toplu bir arayüz sunuyor. Mailbox üzerinde e-posta’ları önceliklendirmek, kolayca arşive göndermek, silmek, ve listelere ayırmak mümkün. Tüm bu işlemler kullanıcıların kaydırma hareketiyle tamamlanabiliyor.

Takvimin en ‘akıl’lısı

Takvim uygulamaları akıllı telefon ve tablet kullanıcılarının en sık kullandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Google Takvim veya iOS işletim sisteminin takvimleri her ne kadar başarılı olsa da Sunrise kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırıyor. Kullanıcıların, Facebook, Google ve iCloud’taki tüm etkinliklerini biraraya getiren Sunrise, buna ek olarak etkilik tarihindeki hava durumunun tahminini yapıyor.

Haritalar daha gerçek

Akıllı telefonlardaki klasik haritalar, uzak mesafelerde ne kadar iyi olsa da şehir içinde kısa mesafe gitmek isteyenler için çok başarılı olduğu söylenemez. Bu uygulamaların yerine ‘Augmented Reality’ yani arttıtılmış gerçekliği kullanan harita uygulamaları kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. AR MAPS adındaki uygulama, akıllı telefon veya tabletlerin kamerası ile GPS’ini kullanarak gerçek zamanlı olarak sokak bilgileri görüntülüyebiliyor.

Her açılışta yeni bir dergi

İlgi alanlarına göre bir dergi oluşturan Zite adındaki uygulama, her açtıldığında belirlenen kategorilere göre yeni bir dijital dergi sunuyor. Beğenilen haberleri veya yayınları seçen kullanıcılar, dergide beğendikleri haberleri daha sık okuma şansına sahip olabiliyor. Zite, iPad’te yer alan ‘pocket’ uygulamasıyla ile birlikte çalışabiliyor.

Siz konuşun, telefon yazsın

Konuşulanların yazılması akıllı telefon deneyimini her zaman ileri taşıyacağı söylenir. Birçok servis ses tanımlama uygulamalasını kullanıcılara sunsa da çok başarılı olamadı. ‘Dragon Dictate’ adındaki uygulama, Türkçe için rakiplerinden daha iyi durumda. Konuşulanları yazıya çeviren uygulama, yazılanların e-posta, kısa mesaj veya kopyala-yapıştır yapılabilmesine de imkan sağlıyor.

OYUN DÜNYASI

Haberin Devamı

inFamous güçlü dönüyor

EFSANE oyun olma yolunda hızla ilerleyen inFamous serisine yeni bir bölüm daha eklendi. ‘inFamous Second Son’ Seattle’da geçiyor. İlk Infamous’ın kahramını olan Cole MacGrath’ın sadece elektrik güçleri varken yeni oyunun kahramanı Delsin’deki çok daha fazla güç dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN TRENDİ

Otomobili konuşturuyor

AKILLI telefonlar sayesinde otomobiller sahipleriyle konuşmaya başlıyor. Startup Kitchen, tarafından geliştirilen ‘Driwe’ adındaki cihaz, otomobilin ‘OBD’ olarak adlandırılan girişine takılıyor. Bu işlemden sonra akıllı telefona indirilecek bir uygulama ile otomobilin tüm aktivitelerinin takip edilmesini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!