"HayalEt" ile yenilikçi projelere destek

Güncelleme Tarihi:

HayalEt ile yenilikçi projelere destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 12:10

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Merkezi (BUTTGM) bünyesinde kurulan “İnovasyon Girişimcilik Platformu”, girişimci gençlerin fikirlerini başarılı iş projelerine dönüştürmek amacıyla “HayalEt Projesi”ni hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Girişimciliği ve inovasyonu teşvik etmek adına Boğaziçi Üniversitesi ile ortak bir projeye imza atan Ankara Patent, proje kapsamında vereceği eğitimler ve danışmanlık desteği ile sürdürülebilir rekabet gücü için ilk adımdan itibaren buluşların ve markaların korunmasına önem verilmesine vurgu yaparak, fikri hakların stratejik yönetiminin yapı taşlarını girişimcilerle paylaşıyor.

"Fikir"den "işe"e giden süreçte gerekli desteği, altyapıyı ve işbirliğini sağlamayı hedefleyen “HayalEt” projesi ile, girişimci fikirlerin en sagˆlıklı, en dogˆru s¸ekilde hayata gec¸mesi hedefleniyor. Proje kapsamında Ankara Patent tarafından sunulacak eğitimlerde, tüm fikri hakların korunmasına ilişkin yapılacak yönlendirmeler ile girişimcilere projelerini taklitlerinden koruyarak sağlam bir temel üzerinde markalaşmalarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Eğitimlere ek olarak verilecek danışmanlık hizmeti ile de, girişimcilerin buluşları mühendislik eğitimi görmüş uzmanlar tarafından incelenerek, gençlerin AR-GE faaliyetlerine katkı sağlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!