Havayolları uçakta ’free-shop’çu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Havayolları uçakta ’free-shop’çu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Uçakta satış mağazalarını sadece havayolu şirketleri kurup işletebilecekler. Gümrük Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığının gümrük hattı dışı eşya satış mağazalarının kuruluş ve çalışma esaslarını düzenleyen yönetmelikte yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yapılan düzenlemeyle sadece uçaklara satış yapmak üzere yolculardan arındırılmış yerlerde açılan mağazaların 31 Aralık 2006 tarihine kadar faaliyetlerine son vermeleri veya havayolu taşımacılığı yapan şirketlere devredilmesi zorunluluğu getirildi.

Türkiye’ye giriş ya da çıkış yapan yolcular gümrük hattı dışı eşyalardan alabilecekleri eşyayı uçakta da satın alabilecekler. Bunun için uçak kaptanı veya yetkili personeli tarafından yolculara satılmak üzere talep edilen miktardaki eşya dış sefere çıkan uçaklara uçakta satış mağazalarından verilebilecek. Uçakta satış mağazaları ancak havayolu taşımacılığı yapan şirketler tarafından açılabilecek. Ancak, bu tür mağazanın bulunmadığı yerlerde yolculara yönelik mağazalardan da uçaklara eşya satışına Gümrük Müsteşarlığı tarafından izin verilebilecek. Uçaklarda satış kredi kartıyla yapılabilecek. Havayolu şirketleri uçakta kredi kartıyla satış için gerekli hazırlıkları en geç bir yıl içerisinde tamamlayacaklar. Uçakta satış mağazalarında 18 yaşın altındakilere alkollü içki ve tütün ürünleri satılamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!