Havacılığın kalbi İstanbul'da atacak

Güncelleme Tarihi:

Havacılığın kalbi İstanbulda atacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı havacılık fuarları arasına giren Airex 98, 16-19 Nisan günleri Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilecek.

Uçak imalatçıları, uçak motor yapımcıları ve çok sayıda havacılık şirketi, fuarda yer alabilmek için yarışa girdi. Özellikle iş jeti imalatçıları artık ciddi bir pazar olarak kabullendikleri Türkiye'de satış yapabilmek için Airex 98'e çok değişik modellerle katılıyor.

Merkezi Ankara'da bulunan MINT Fuarcılık Şirketi'nin düzenlediği Airex 98'e şu ana kadar kesinleşen uçak ve helikopter katılımı 20'yi aştı. Ancak fuar tarihine doğru uçak sayısında artış olması bekleniyor. THY Teknik Hangarı önündeki fuar alanında Belçika'dan getirilecek 3 bin metrekarelik direksiz bir çadırda kurulacak. Havacılık fuarını düzenleyen şirketin Genel Müdürü Feyzan Erel, ‘‘Boeing gibi devlerle birlikte çok sayıda imalatcı fuara geliyor. Artık Airex uluslararası bir kimlik kazandı’’ dedi.

Fuara getirilecek uçaklar arasında Bombardier Regional Jet, Challenger 604, Learjet 60, Cessna Citation Jet, Citation X, Caravan, 172 Skyhawk, 182 Skylane, Dassault Falcon 2000, Galaxy Astra SPX, Raytheon Beech Jet, 1900D, C90, Casa Cn235 VIP modeli, Gulfstream G5, Pilatus PC 12. Helikopter olarak da Agusto P109, Bell 407, 430, Robinson 44 bulunuyor.

Fuarda, Hürriyet'in Kokpit sayfası ve Kanal D'deki Kokpit programının yapımcısı Uğur Cebeci'nin konuklarını ağırladığı Jet Sohbet bölümü de yer alacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!