Havaalanı, Hatay'ın turizm gelirini artıracak

Güncelleme Tarihi:

Havaalanı, Hatayın turizm gelirini artıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 11:04

Almanya'dan Hatay'a başlayan direkt “Tarifeli Charter” uçak seferlerinin Haziran ayında haftada 5 güne çıkacağı, gurbetçi yolcuların yanı sıra Suriye, Ürdün ve Lübnan ve Iraklı yolculara da hizmet verileceği bildirildi.

Öğer Türk Tur Türkiye Müdür Yardımcısı Aykut Öğer, yaptığı açıklamada, Frankfurt'tan Hatay Havaalanı'na ilk uçağın geçen hafta indiğini, Vali Mehmet Celalettin lekesiz ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hikmet Çinçin'in yolcuları çiçekle karşıladıklarını anımsattı.

Hatay Havaalanının terminal binasının yetersiz olduğunu, yıl sonunda tamamlanacak olan yeni terminal binasıyla bu konuda önemli rahatlama yaşanacağını ifade eden Öğer, şöyle devam etti: “1969 yılından bu yana turizmde konaklama ve uçak konusunda yurt dışı bağlantılı faaliyet gösteriyoruz. Almanya'dan Türkiye'de 19 noktaya ekonomik fiyatlarla geçen yıl 1,5 milyon gurbetçi ve turist taşıdık. Uçak şirketleri arasında yoğun bir rekabet yaşanıyor. Bu nedenle bizler de İç Anadolu ile Doğu Anadolu'ya ağırlık verdik. Gecikmiş de olsa Hatay Havaalanı'nın hizmete girmesi bizleri heyecanlandırdı. Hatay'ı bölge havaalanı kabul ediyoruz. Komşu ülkelerden önemli yolcu beklentimiz var. Şu anda pazartesi ve salı günleri ile sınırlı olan sefer sayımızı Haziran ayı başlarında 5'e çıkaracağız. Türklerin ve Arapların yoğun yaşadığı Frankfurt, Köln, Stutgart, Hannover ve Berlin'den haftanın 5 günü yolcu getirip götüreceğiz.”

Şu anda yüzde 50 kapasite ile gurbetçi ağırlıklı yolcu taşıdıklarını ifade eden Öğer, “Hatay'ı bölge havaalanı kabul ediyoruz, komşu ülkelerden önemli yolcu beklentimiz var. Gurbetçi yolcuların yanı sıra Suriye, Ürdün, Lübnan ve Iraklı yolculara da hizmet vermek istiyoruz. Önümüzdeki aylarda turist ve gurbetçi ağırlıklı yüzde 90'lara varan kapasiteyle yolcu taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“HATAY, TURİZMDEN DAHA ÇOK PAY ALACAK”

Almanya'da Hatay'ı merak eden ve görmek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Öğer, “Antakya, tarihi zenginliği ve 3 semavi dinin mensuplarının barış ve hoşgörü içinde yaşadığı özel ve örnek bir kent. Meryem Ana Kilisesi'nden sonra Vatikan tarafından hac yeri kabul edilen St. Pierre Mağara Kilisesi'ni iyi değerlendirmek gerekiyor. Havaalanının uluslararası uçuşlara açılmasıyla Hatay'ın turizmden daha çok pay alacağına inanıyorum” dedi.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, 9 Aralık 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Hatay Havaalanı'nda uçak ve yolcu sayısında yüzde 80'lere varan artışlar yaşandığını söyledi.

Hatay Havaalanı'nın Suriye'nin liman kenti Tartus ve Lazkiye'ye 1,5 saat uzaklıkta olduğuna dikkati çeken Çinçin, “Şam havaalanı ise bu kentlere 4 saat uzaklıkta. Suriyeli vatandaşlar tercihlerini Hatay Havaalanı'ndan yana kullanacaklar. Ancak, Halep ve Şam'da Türk konsolosluğu bulunmasına rağmen, Lazkiye'de konsolosluk yok. Yetkililerin bu konuya çözüm getirmeleri gerekiyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!