Hanzade Doğan Boyner Brookings Enstitüsü Mütevelli Heyeti’nde

Güncelleme Tarihi:

Hanzade Doğan Boyner Brookings Enstitüsü Mütevelli Heyeti’nde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Hanzade Doğan Boyner, yüz yıla yakın geçmişiyle ABD’nin en etkin düşünce kuruluşlarının başında gelen Brookings Enstitü’nün Mütevelli Heyeti’ne giren ilk Türk oldu.

Haberin Devamı

DOĞAN Online’ın kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, merkezi Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü’nün Mütevelli Heyeti’ne seçildi. Hanzade Doğan Boyner, yüz yıla yakın geçmişiyle ABD’nin en etkin düşünce kuruluşlarının başında gelen Brookings Enstitüsü’nin mütevelli heyetine giren ilk Türk oldu. 2001 krizi sırasında iktidarda bulunan Ecevit Hükümeti’nin ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı’na getirilen Kemal Derviş, halen Brookings Enstitüsü’nde Başkan Yardımcılığı görevini sürdürüyor.

3 yıl için seçildi

Brookings Enstitüsü, yaptığı akademik çalışmaların yanı sıra çeşitli ABD yönetimlerinin başlıca insan kaynağı olarak özel önem taşıyor. Halen Obama yönetiminin ekonomi ve dış politika uygulayıcılarının önemli bölümünün Brookings Enstitüsü kökenli olması, kurumun saygınlığını ve ağırlığını gösteriyor. Brookings Enstitüsü’nün mütevelli heyeti üyeleri yeniden seçilebilme kapısı açık olmak üzere 3 yıllık bir dönem için görev alıyor. Mütevelli heyeti, küresel düzeydeki iş dünyasından temsilciler, tanınmış akademisyenler, eski hükümet üyeleri ve kanaat önderlerinden oluşuyor. Yılda üç kez toplanan heyet, enstitünün en üst organını oluşturuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin gücünü gösteriyor

Hanzade Doğan Boyner, Brookings Enstitüsü’nün Mütevelli Heyeti’ne girmesini şöyle değerlendirdi: “Dünyanın ekonomik olarak ilk 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen, uluslararası politikada önemli oyuncu olmaya soyunan Türkiye’nin ulaştığı nokta, Brookings Enstitüsü’nde de kendini gösteriyor. Yıllar içinde yönetim kuruluna ABD dışından çok az sayıda üye davet edilmiş,  Türkiye’den bir üye olmasını çok önemsiyorum. Türkiye’nin bakışını bu gibi etkili kurumlarda ifade edebilmemiz çok önemli.

Brookings Enstitüsü, 300’ün üzerinde akademisyen ve uzmanla, ekonomi, uluslararası siyaset, küresel ekonomi- kalkınma, şehirleşme politikaları ve yönetişim gibi alanlarda kapsamlı çalışmalar yapıyor. Brookings Enstitüsu’nün başkent Washington’da 11 araştırma merkezi bulunuyor. Ayrıca Katar- Doha ve Çin- Pekin’de merkezleri var.

Haberin Devamı

Varlığı 400 milyon dolar

1916’da kurulan Brookings Enstitüsü, Foreign Policy Dergisinin 2011’de dünyada yaptığı değerlendirmede en başarılı ve en etkili düşünce kuruluşu seçildi. Enstitü’nün 400 milyon doların üzerinde varlığı bulunuyor. Hanzade Doğan Boyner, dört senedir enstitünün uluslararası danışma kurulu üyeliği görevini sürdürüyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!