Hanımlar, parayı yastık altı yapmayın kira verir gibi ev alın

Güncelleme Tarihi:

Hanımlar, parayı yastık altı yapmayın kira verir gibi ev alın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Avrupa Konutları, Bahçeşehir’de yapımına başladığı Avrupa Konutları Ispartakule projesinde, 385 konutun yarısını daha lansman yapmadan sattığını açıkladı.

Avrupa Konutları İcra Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, dün yaptıkları lansmanın ardından dairelerin tamamının bir hafta içinde satılacağını söylerken, bölgede 300 dairelik yeni projeye ise 2 ay içinde başlayacaklarını belirtti.Avrupa Konutları-Ispartakule projesinin yatırım değerinin 50 milyon TL, bekledikleri hasılatın ise 70 milyon TL’yi bulacağını söyleyen Çetinsaya, şu bilgileri verdi: “35 bin metrekarelik arazi üzerine konumlandırılan proje, 4 blokta toplam 385 ve 16 ticari üniteden meydana geldi. 1+1’den 4+1’e kadar daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 140 bin TL ile 513 bin TL arasında değişirken, minimum yüzde 25 peşinatla ev sahibi olunabiliyor. Ispartakule projesinin bitiminde sonra Avrupa Konutları’nın son 5 yılda 6 bin konuta ulaşacak. Avrupa Konutları Ispartakule projesini Haziran 2011’de bitirmeyi planlıyoruz. Ispartakule’nin, İstanbul’un potansiyeli yüksek bölgelerinden biri. Bizim istediğimiz bu bölgede devamlı olarak markalı konutların inşa edilmesi. Biz de konutta markalaşma bilinciyle hareket ediyoruz. Ispartakule projemiz de en hızlı kazandıran, en orijinal, en konforlu projelerden biri olacak. Burada bugüne kadarki projelerde elde ettiğimiz başarıyı aşıp, kendi rekorumuzu kıracağız.”

Kira ödemenin mantığı kalmadı

Bu arada kirada oturmanın artık hiç bir mantığı olmadığını belirten Çetinsaya, ev sahibi olmayı düşünenlere de şu tavsiyelerde bulundu: “Ayda 1300 TL gibi taksitlerle ev sahibi olunabiliyor. Her ay kira vermenin hiç bir mantığı kalmadı. 10 seneye kadar vadelendirme yapılabiliyor. Hanımlar paraları, altınları yastık altı yapmasın. O altınları ev peşinatına sayıp ev sahibi olsunlar.”

İnşaatçılar el ele vermeli, kentsel dönüşüm yasası çıkmalı

İSTANBUL için planlanan kentsel dönüşüm projelerinin önemini vurgulayan Süleyman Çetinsaya “İstanbul’daki tüm müteahhitler, kentsel dönüşümün başarıya ulaşabilmesi için el ele vermeli. 40 yıllık sağlıksız binaların İstanbul gibi bir kentte yeri yok. İnsanlarımızı mağdur etmeden, konutlarımızı yenilemeliyiz. Ancak dönüşüm için yasalara ihtiyaç var” diye konuşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!