‘Hangi okulda okumalıyım?’

Güncelleme Tarihi:

‘Hangi okulda okumalıyım’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 22:13

Eğitim hayatında okul tercihini kolaylaştırmak için harekete geçen iki kuzen Mustafa Kavaklı ve Turgut Kavaklı, Mürşide Berivan Ağırman ile birlikte ’ ‘Hangi Okulda Okumalıyım’ platformunu kurdu. Veliler, bu platformla okulların güncel bilgilerine ve okulla ilgili yetkililere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

ANAOKULDAN üniversiteye kadar bir çocuğun eğitim hayatındaki tüm dönemler, ayrı ayrı öneme sahip. Özellikle okul tercihi velilerin en çok üzerinde durdukları konuların başında geliyor. Velilerin çocukları için daha kolay okul seçmesi için Türk girişimciler harekete geçti. İki kuzen Mustafa Kavaklı ve Turgut Kavaklı’nın yanı sıra Mürşide Berivan Ağırman‘ın kurduğu ‘Hangi Okulda Okumalıyım’ platform, tüm öğrencilik dönemlerinde velilerle okulları bir araya getiriyor. Kendisi de bir eğitimci olan Mustafa Kavaklı, velilerin doğru okulu bulma yolunda genellikle kulaktan dolma bilgilere sahip olarak okul seçtiklerini fark ederek girişimin ilk tohumlarını atmış. Daha sonra ekibe Turgut Kavaklı’nın yanı sıra Mürşide Berivan Ağırman‘ı da katan Mustafa Kavaklı, eğitim bulma sorununu dijitalde çözmek için harekete geçmiş.

Haberin Devamı

Girişimin kurucu ortağı Turgut Kavaklı, sundukları çözümü şu şekilde anlatıyor: “Kuzenim Mustafa Kavaklı, ilk etapta bu çalışmayı Aydın’da özel okulların eğitim danışmanlarının bir araya geleceği bir bina olarak tasarladı. Fakat bunu gerçekleştirmek pek mümkün değildi. Bize hayalinden bahsettiğinde ise platformun online olarak çok daha uygun olabileceğine inandık ve bunun için kolları sıvadık. Yaklaşık 30 ilde bir pilot çalışması gerçekleştirdik. Okul yöneticilerine projeyi anlatıp, proje hakkında bilgilendirdik ve eğitim camiasında nabzını yokladık. Bu çalışmayla eğitim alanında büyük bir ihtiyaç olduğunu da görmüş olduk. Veli ve öğrencilerden çok güzel dönüşler aldık. Daha sonra projeyi daha ileriye götürmeye karar verdik.”Kavaklı, ayrıca bu okullardan uygun kayıt avantajı kazanma şansınında yakalayabildiğini belirtti. Kavaklı, “Öğrencilere rehber öğretmenler aracılığı ile tercih desteği veriyoruz. Sınav sonrasında ve tercih dönemlerinde veli ve öğrencilerin kafa karışıklığını ve kaygılarını sistem üzerinde kendi alanında uzman rehber öğretmenlere yer vererek giderdik” dedi.

‘Hangi okulda okumalıyım’

Haberin Devamı

2017 kayıt döneminde 4 binin üzerinde öğrenci ve veliyi özel okullara yönlendirdiklerini söyleyen Kavaklı, şu bilgileri paylaştı: “2018 bursluluk sınav döneminde ise birebir veli ve öğrencilerle iletişime geçerek 1200 öğrenci ve veliye temas kurarak sınav kaydını gerçekleştirdik. Genel olarak okullara link ve yönlendirme sayımız ise 40 binin üzerinde oldu. Ayrıca tercih döneminde LGS ve YKS sınavlarından sonra 20’nin üzerinde uzman rehber öğretmenlerimiz ile öğrenci ve velilere ücretsiz hizmet veriyoruz.”

HEDEFTE AVRUPA VE ABD VAR
KAVAKLI, gelecekteki hedeflerini şu şekilde aktardı: “Başta Türkiye olmak üzere Avrupa ve ABD’de okul arayışında olan tüm öğrencilere, bulmak istediği okulu kolayca bulmasını sağlamak ve eğitim sektöründeki bütçe skalasını disipline ederek, bu sektörün booking.com’u olmak için çaba sarf ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Hangi okulda okumalıyım’

HAFTANIN YATIRIMI
1.25 MİLYON $ DEĞERLEMEYLE YATIRIM
KÜÇÜK ve orta büyüklükteki işletmeler için kurumsal kaynak yönetimi (ERP) konusunda yeni ve ekonomik bir alternatif sunan NKolayOfis, 1.25 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. NKolayOfis’in yatırımcıları ise StartersHub ve TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil oldu. Aldığı yatırım ile birlikte Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirecek olan NKolayOfis, küresel pazara çıkış için dil seçeneklerini de genişletecek. Türkiye’nin önde gelen 12 bankasıyla entegre bir şekilde çalışan NKolayOfis, KOBİ’lerin anlık hesap verilerine kolayca ulaşmalarını sağlıyor.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!